Print

Venkel grillen op de barbecue recept

venkel grillen op de barbeque weber
Scale

Ingredients

Extra:

 

Instructions

  1. Maak als eerste de peper olie in de vijzel. Was het pepertjes, verwijder het groen en eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Stop in de vijzel met het zout,  5 eetlepels olijfolie en vijzel dit rustig door. Zet vervolgens apart en laat circa 1 uur intrekken.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie en toast hierin het gedroogde venkelzaad. Doe dit op medium temperatuur en zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Zet apart.
  3. Steek vervolgens de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen. Uiteraard kun je ook andere items alvast bakken en garen.
  4. Maak vervolgens de venkelknollen schoon: Verwijder het buitenste blad, snijd de harde kern eruit en snijd eventuele uitsteeksels af. Snijd vervolgens overlangs in 8 partjes. Hussel de partjes om met de overgebleven eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper, maar het liefst geen zout (die zit al in de peper olie dressing). Verdeel de venkel over de barbecue schaal en plaats in de barbecue. Bij 180 graden is de venkel in zo’n 30-35 minuten klaar.venkel grillen op de barbeque weber
  5. Na het venkel grillen op de barbecue, serveer je deze op een bord en giet hier een beetje van de peper olie overheen. Tot slot strooi je er nog de gebakken venkelzaad overheen. Serveer direct, maar eerlijk is eerlijk: afgekoeld of door een salade heen is deze gegrilde venkel ook erg lekker!

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen BBQ? Dan kun je deze venkel ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.