• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Copas kip op de BBQ bereiden

Copas kip op de BBQ bereiden

11 april 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens het afgelopen paasweekend was het namelijk enorm lekker weer buiten. Er stond wel een windje, maar dat is nog steeds geen excuus om niet te gaan barbequen. En in plaats van onze paasmaaltijd in de keuken te bereiden, kozen wij dit jaar voor de achtertuin. Ik vertel jullie graag wat meer over een Copas kip op de BBQ bereiden.

Vorig jaar vertelde ik jullie al over een nieuwe paastraditie in huize Betty. Extra grote en gevulde paaskippen van de Copas farm! Dit jaar gingen wij tijdens pasen wederom aan de slag, maar nu met een Copas kip op de BBQ bereiden. Wij hebben namelijk niet voor niets een grote Weber BBQ in huis en daar kun je heel gemakkelijk een kippetje op braden. Zelfs een grote kip van maar liefst 3 kilo als het moet.

Bereiding van een copas kip op de BBQ

De bereidingswijze van een Copas Kip op de BBQ verschilt helemaal niet zoveel van de bereiding in een traditionele oven. Je hoeft de Copas Paaskip enkel in te smeren en te marineren met de bijgeleverde marinade. En af te bakken in de oven of dus op de BBQ. Even laten rusten en nagaren na afloop en je kunt de kip gaan aansnijden. Op deze manier zet je een geweldige maaltijd op tafel, zonder al te veel inspanningen. En hou je genoeg tijd over om door te brengen met je visite.

Copas kip op de BBQ bereiden
Copas kip op de BBQ bereiden

Wat is een Copas Paaskip?

De Copas Kippen worden daags voor Pasen naar Nederland gebrachten. De beestje worden speciaal voor de Paasdagen ontbeend en gevuld met een mengsel van kipgehakt,zongedroogde tomaatjes, vijgen, shiitake, mango en groene asperges. Maar speciaal voor Pasen worden er ook hele gekookte eieren in verstop. Dit geeft een geweldig leuk en mooi effect op het bord. Dit jaar is, op verzoek van de klanten, een tweede variant toegevoegd: Zonder eieren welliswaar, maar wel met bijzondere ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddestoelen.

Momenteel kun je deze Copas Kippen dus niet meer bestellen, maar zet hem vast in je agenda voor volgend jaar en bezorg je vrienden en/of familie volgend jaar onvergetelijke Paasdagen. Hopelijk weer met net zoveel zon als wij dit jaar hadden. Want dan is het toch wel genieten op zijn paasbest!


Copas kip op de bbq bereiden:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)


Verkoopinformatie Copas Kip:

  • Bestellingen gaan via: Boers&Boers in Limburg
  • Webshop: BoersenBoers.nl
  • Kosten: € 52,50 voor een ontbeende kip zonder vulling. De gevulde paaskippen zijn € 69,-.
  • Te bestellen: tot maximaal 1 week voor Pasen. Liefst in de weken daarvoor dus nog bestellen. (Zet vast in je agenda voor volgend jaar!).
  • Extra: via de webshop kun je ook bijpassende wijnen bestellen voor jouw kippetje.

Groetjes, Betty

Wil je als eerst mijn nieuwe filmpjes zien, aboneer je dan op mijn YouTube kanaal!
Copas kip op de BBQ bereiden

Category: Gevogelte Recepten Tags: BBQ Recepten, Britse keuken, Copas kippen, grillen, Kip, Pasen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Juffrouw Jacoba Crêperie in Amersfoort
Volgend bericht: Venkel grillen op de barbecue »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee