• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Tortizza met artisjok en rode ui

Tortizza met artisjok en rode ui

19 juni 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Op de Meatless Monday maakte ik deze kleurrijke tortizza met artisjok, rode ui, zwarte olijven en spinazie. Pizza op de maandagavond?? Jazeker, je hebt dit gerecht namelijk binnen no-time op tafel staan. En bovendien is een volkoren wrap of tortilla een gezonder alternatief voor de traditionele pizza.

Wat is een Tortizza?

Een tortizza is een pizza gemaakt van een bodem van tortilla wraps. Aangezien je tegenwoordig hele goede varianten tortilla wraps in de schappen kunt vinden – denk volkoren, met extra groenten etc – is dit dus vaak een gezonder alternatief voor pizza gemaakt van fijne ‘witte’ bloem. Deze wraps zijn kant-en-klaar en dus heel snel te bereiden. Het resultaat is een bodem die heel dun en knapperig is en die ik lekker combineer met lekker veel groenten. In dit geval artisjok uit blik (op water) en spinazie, maar gebruik ook gerust kliekjes en restjes groenten die je nog hebt liggen!

recept tortizza met artisjok en rode ui en spinazie © bettyskitchen.nl

Nog veel meer vegetarische pizza alternatieven om van te smullen.

Deze tortizza met artisjok en rode ui valt dus onder ‘beter en gezonder’ eten. Ik wordt van dit soort gerechten heel blij omdat ik dan zonder schuldgevoel pizza kan eten en ook nog eens op een doordeweekse avond. Zo heb ik al meerdere (gezondere) alternatieve pizza-varianten uitgeprobeerd hier thuis en op de site gedeeld. Maak bijvoorbeeld ook eens dit Turks pizzabrood met geitenkaasbrie en zoete notenpesto. Maar ook deze Mexicaanse maiskoek pizza was echt een succes hier in huis. Daarnaast is deze Libanese pizza met gegrilde groenten en geitenkaas ook een echte aanrader. Check hier nog veel meer vegetarische pizza alternatieven om van te smullen.


Print

Recept: Tortizza met artisjok en rode ui

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 3 Libanese (volkoren) wraps
  • 6 artisjokharten (bv. op water)
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 grote rode ui
  • 2 handjes verse spinazie
  • 50 gram zwarte olijven
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram geraspte kaas (ik gebruikte verse cheddar)
  • 1 tl. za’atar kruiden
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet het ovenrooster alvast klaar met de 3 wraps erop.
  2. Snij de artisjokharten in vieren. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. De zwarte olijven snij je in plakjes en snij de verse spinazie fijn.
  3. Smeer de crème fraîche met de bolle kant van een lepel op de wraps. Vervolgens verdeel je de spinazie, uienringen, plakjes olijf, artisjokharten, geraspte kaas en pijnboompitten eroverheen. Vermaal wat peper en zout over de tortizza’s en strooi de za’atar eroverheen.
  4. Plaats de tortizza’s voor 10 minuten in de oven. Snij voor het serveren in zessen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tortizza met artisjok en rode ui en spinazie © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Tortizza met artisjok en rode ui wilt gaan maken.

Category: Pizza Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: artisjokken, Libanese wraps, Nanda Appelman, olijven, pizza, rode ui, vegetarisch, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 15x Vaderdag recepten
Volgend bericht: Boerenomelet maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee