• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mexicaanse maiskoek pizza

Mexicaanse maiskoek pizza

14 maart 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.

Heb je nog nooit eerder Mexicaanse maiskoek gehad? Maiskoek is een soort hartige pannenkoek, met mais door het beslag geroerd. Een ideaal gerecht dus om groenten in te verstoppen. Je kunt er bij dit gerecht zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld ook de zoete puntpaprika, rode ui en bosui heel fijn te snijden en door het beslag te roeren. Het recept kun je naar eigen wens nog verder aanpassen. Zijn er andere groenten die je nog hebt liggen of lekker vindt? Dan kun je die natuurlijk ook toevoegen als topping. Denk bijvoorbeeld aan avocado, verse spinazie of sla. Maar ook zwarte of kidneybonen passen er goed bij.

Recept Mexicaanse maiskoek pizza © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met mais

Ik ben gek op pizza… Je zou me midden in de nacht wakker mogen maken voor een echt goede pizza. Jammer genoeg is dit alleen helemaal niet gezond, dus ik experimenteer regelmatig op zoek naar een gezonder alternatief. We hebben afgelopen week dan ook een selectie gemaakt van onze favoriete ‘Pizza’s maar dan anders (en vegetarisch)‘, mocht je hier ook wel oren naar hebben. Zo kun je toch lekker pizza eten maar dan op een gezondere manier en alternatieve bodems uitproberen. Voor de grote TexMex liefhebbers is deze Mexicaanse maissoep met tortillachips ook een aanrader! En wat dacht je van een lekkere vegetarische Zoete aardappelsalade Tex Mex style?


Print

Recept: Mexicaanse maiskoek pizza

Recept Mexicaanse maiskoek pizza © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is een alternatieve pizzabodem van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten pizzabodem:

  • 1 ei
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml. halfvolle melk
  • 200 gram mais
  • 1 jalapeño peper
  • 6 takjes verse peterselie
  • Zout en peper
  • Olie om te bakken

Ingrediënten pizzatopping:

  • 1 rode puntpaprika
  • 10 cherrytomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosuitje
  • 75 gram geraspte Cheddar kaas
  • 100 gram crème fraîche
  • Peper

Instructions

  1. Verwijder het steeltje van de jalapeño peper en ook de zaadlijsten en zaadjes als je geen pittige bodem wilt. Snij de peper klein. En knip of snij ook de peterselie alvast fijn.
  2. Meng in een ruime beslagkom het zelfrijzend bakmeel met een flinke snuf zout en peper. Voeg het ei en de melk toe en klop tot een vloeibaar beslag.
  3. Schep de mais, jalapeño peper en peterselie (hou wat apart voor de topping) bij het beslag en roer goed door.
  4. Verwarm wat olie op middelhoog vuur in 2 middelgrote koekenpannen. Verdeel het beslag over de pannen. Zodra de bovenkant droog is draai je de pizza’s om in de pan. Bak totdat beide kanten lichtbruin kleuren.
  5. Ondertussen kun je alvast de ingrediënten voor de topping snijden. Verwijder het steeltje, de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij fijn. De rode ui en bosui snij je in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.
  6. Zodra de pizzabodems klaar zijn bestrijk je ze met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de paprika, rode ui, bosui en cherrytomaten overheen. En als laatste ook de Cheddar kaas, peterselie en nog wat peper naar eigen smaak. Snij de pizza’s in punten en ze zijn klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Recept Mexicaanse maiskoek pizza © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze Mexicaanse maiskoek pizza maken.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cherrytomaten, hoofdgerechten, mais, maiskoek, Mexicaanse keuken, Nanda Appelman, Paprika, picknick, vegetarisch, verstopte groenten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Pizza maar dan anders (en vegetarisch)
Volgend bericht: Dadelcake met pecannoten en karamel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in