• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Ravioli met witlof en ricotta

Ravioli met witlof en ricotta

18 maart 2024 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Witlof is een echte Nederlandse wintergroente. Maar vandaag heb ik er een heerlijk vegetarisch pasta gerecht mee gemaakt. Deze ravioli met witlof en ricotta heeft een lichte bite, maar is toch heerlijk van smaak door de zongedroogde tomaten en walnoten.

Ravioli met witlof of roodlof maken

Nu het lentezonnetje lekker flink aan het schijnen is, vind ik het toch jammer dat we de winter alweer bijna afgelopen is. Dus vandaag een recept met witlof die zowel geschikt is voor de winter als het voorjaar, namelijk een verrukkelijke vegetarische pasta van ravioli met witlof en ricotta kaas. Voor diegenen die witlof vaak te bitter vinden: ga op zoek naar de rode variant, ook wel ‘roodlof’ geheten! Deze is wat zoeter van smaak en past ook prima bij kazen. Vanavond dus smullen geblazen met dit heerlijke recept.

recept tortellini met ricotta © bettyskitchen.nl
recept tortellini met ricotta © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere pasta recepten

Ben jij ook zo’n liefhebber van witlof? Check hier maal liefst 10x lekkere recepten met witlof op een rijtje. Daarnaast vind je op deze website nog veel meer lekkere pasta recepten terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tortellinisoep met tomaten? OF ga voor een vegetarisch Mac ‘n Cheese met spinazie en kikkererwten. Daarnaast zijn deze spaghetti koekjes een aanrader als borrelhapje of voor de lekkere trek. Voor een snelle doordeweekse avond is deze traybake met pasta en venkel een aanrader. En heb je al eens kennis gemaakt met deze kip met parmezaankorst en tagliatelle pasta?


Print

Recept: Ravioli met witlof en ricotta

recept tortellini met ricotta © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een zeer eenvoudig pasta recept voor ravioli met witlof en paddenstoelen. Lekker met een romige saus van pesto en ricotta en walnoten voor een crunch en goede vetten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale

  • 1 sjalotje
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 500 gram witlof (of roodlof)
  • 400–500 gram (verse) Ravioli pasta, (bijv. met champignon vulling)
  • 1 flinke eetlepel rode pesto
  • 50 gram ricotta kaas
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken
  • 60 gram walnoten, grof gehakt

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Pel en snipper ondertussen het sjalotje. Laat de tomaten uitlekken en snijd in dunne reepjes.
  2. Snijd de stronkjes van de witlof en pel de bladeren er af. Stop in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken en scheur of snijd de witlof in stukken.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de tomaten toe, samen met de witlof en bak mee tot alles zacht is (5 minuten).
  4. Schep daarna de ricotta in de pan en laat op laat vuur rustig smelten tussen de groenten.
  5. Kook ondertussen de ravioli pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Heb je echt dagverse pasta, dan hoeft deze slecht 2-3 minuten te koken. Giet hierna de pasta maar houdt een kopje van het pasta water apart. 
  6. Stop de ravioli bij de groenten en roer het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje van het pasta water toe om het geheel meer te binden en een saus van te maken. Breng op smaak met zout, peper en strooi er de walnoten over. Serveer direct met bijv. een groene salade of wat aangemaakte groenten erbij.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tortellini met ricotta © bettyskitchen.nl

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, champignons, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, noten, paddenstoelen, pasta, pesto, ravioli, ricotta, sjalotten, vegetarisch, walnoten, witlof, zongedroogde tomaten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bokkepootjes maken
Volgend bericht: Cookie Croissant a.k.a. ‘Crookie’ »

Lees Interacties

Reacties

  1. The Very Hangry Bookworm

    14 maart 2015 om 7:18 pm

    Wat een goed idee. Ik zou er nooit op gekomen zijn om tortellini met witlof te combineren, maar die met walnoot en kaas passen er inderdaad denk ik heel goed bij. Klinkt goed!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 maart 2015 om 8:55 pm

      😀 thanks!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee