• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas

Torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas

9 september 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Op zoek naar een lekker maar makkelijk voorgerechtje voor kerst? Deze torentjes van aubergine, tomaat en geitenkaas zijn een echte aanrader om die smaakpapillen te openen.

Soms puilt mijn groente lade uit met groente die opgemaakt moeten worden. Soms zoveel dat ik de restjes groente maar moet gaan verwerken tot hele nieuwe recepten, zoals dit torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas. Heerlijk en vooral makkelijk te bereiden in de oven en tijdens het proeven ervan vonden wij hem thuis ook absoluut een voorgerecht voor de feestdagen.

Torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas

Nog meer voorgerechten voor kerst

Je kunt hem natuurlijk vullen met jouw favoriete kaassoort, want mozzarella, brie of gewoon belegen kaas smaakt ook heerlijk in een torentje met aubergine en tomaat. Ook zo’n heerlijk voorgerecht voor kerst zijn deze kleine bladerdeegtaartjes met brie en noten. Maar een eendenborst salade is ook een liefhebber van velen! Check hier nog veel meer voorgerechten en amuses voor het kerstdiner op een rijtje!


Recept torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas:

(Lunchgerecht voor 1 persoon / of voorgerecht voor 3 personen)

Ingredienten:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 grote roma tomaat
  • 3 kleine, zachte, ronde, geitenkaasjes (+/- 100 gram)
  • ½ theelepel Provencaalse kruiden
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • bakpapier
  • tapas prikkertjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  2. Spoed de aubergine af onder de kraan, verwijder het groen en snijd in 9 ronde plakken van ca. 1 cm dik. Was de tomaat, verwijder het groen en snijd de tomaat in 6 plakken van 0.5 cm. De eventuele bolle ‘uiteinden’ snoep ik gewoon op. Snijd vervolgens alleen nog even de kleine geitenkaasjes doormidden. (Let op, dit is een priegelwerkjes, omdat de kaasjes zacht zijn).
  3. Nu ga je de torentjes stapelen: Let 1 plak aubergine onderop, hierop een stukje tomaat, geitenkaas en bestrooi met een beetje peper, zout en provenciale kruiden. Vervolgens weer een plak aubergine, tomaat, geitenkaas en dan NOG een plak aubergine. Steek een tapasprikker door de toren heen en besprenkel de torentjes met wat olijfolie. Breng weer op smaak met peper, zout en provenciale kruiden.
  4. Schuif de torentjes met aubergine in de oven en bak gedurende 15-20 minuten. De kaas zal wat uitlopen en de aubergine heeft nog een beetje een bite. Mocht je hier niet van houden, dan kun je ze dus wat langer in de oven laten staan. Serveer de torentjes eventueel met een kleine salade.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas

Category: Lunch recepten, Voorgerechten Tags: aubergines, detox recepten, Franse keuken, geitenkaas, Glutenvrij, Kaas, provencaalse kruiden, tomaten, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WT Urban Cafe & Kitchen in Utrecht (de Watertoren)
Volgend bericht: Detox Dagboek Betty & Dylan – Week 2 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee