Print

Recept: Tomatensoep met linzen

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl

Deze tomatensoep met linzen is lekker hartig, vullend en kruidig van smaak. Het is een regelrechte balansmaaltijd en bevat heel veel vitamines en eiwitten. Top de soep af met wat crunchy maiskorrels en geniet!

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Snij de gember en knoflook heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gember en knoflook een minuutje op laag vuur. Snij ondertussen de prei in halve ringen. Was de prei en voeg deze bij de gember en knoflook in de pan. Bak de prei 5 minuten mee op middelhoog vuur totdat hij lichtbruin begint te kleuren.
  2. Voeg de tomatenpuree en komijnzaad toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Na 5 minuten voeg je ook de rode linzen, tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe. Roer het mengsel weer goed door elkaar en laat 5 minuten doorkoken.
  3. Voeg vervolgens ook de bulgur toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Verkruimel de fetakaas alvast tot kleine brokjes.
  4. Als je wilt kun je de soep naar wens nu nog iets egaler maken met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik hou zelf van een wat grove soep dus ik hou hem zo. Proef vervolgens de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Serveer de soep met de feta en eventuele crispy maiskorrels eroverheen gestrooid. Eventueel lekker met nog wat peterselie of koriander er over heen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

* wij gebruiken rode linzen met een kooktijd van slechts 15 minuten. Indien je de supergedroogde variant in huis hebt, vergeet deze dan even niet voor te weken en 90 minuten (of langer) door te koken. Je voegt ze dan pas bij stap toe aan de soep.

Keywords: soep, rode linzen, tomaten, bulgur