• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Thaise Massaman Curry met aardappels en kip

Thaise Massaman Curry met aardappels en kip

5 juni 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben jij grote liefhebber van Thaise curry? Deze is echt een beetje anders dan ‘normaal’ en absoluut een aanrader om te proberen. De Thaise Massman Curry met aardappels – en ik doe er kip bij – is mild en romig en lekker zoet van smaak!

Wat is een Massaman Curry met aardappels?

Thailand heeft natuurlijk heel verschillende soorten curry’s, maar de Massaman curry is een bijzondere. De basis is hier ook een Thaise rode currypasta, maar aangevuld met kruidige specerijen die je bijvoorbeeld in buurland India tegenkomt. Denk aan komijn, kardemom en kaneel. Daarnaast is het ook kenmerkend dat er aardappels worden gebruikt in de massaman curry. Iets wat je ook regelmatig in de Indiase keuken tegenkomt. Hoe dan ook: de Thaise Massaman Curry is een geweldig huwelijk tussen de twee landen en eentje die niet zo heel pittig van smaak is.

“Voor het maken van een romige Thaise curry wordt veelal kokosmelk gebruikt. Maar de Thai zijn ook fan van het toevoegen van gemalen noten voor een smeuige smaak. Denk aan pindakaas of zelfs amandelpasta in gerechten zoals Panang curry en onderstaande Massaman curry met aardappels”

recept thaise massaman curry met aardappels © bettyskitchen.nl
recept thaise massaman curry met aardappels © bettyskitchen.nl

Wat eet je met Massaman curry?

De bekende Thaise Massaman curry is dus een milde romige Thaise curry waarbij aardappels in een kokossaus worden gestoofd. Als proteïne bron vind ik stukken kip een goede aanvulling voor dit gerecht, maar je kunt natuurlijk ook kikkererwten, (varkens)vlees of garnalen gebruiken. Serveer je Massaman curry in ieder geval met een beetje gekookte of gestoomde rijst en garneer met een klein handje pinda’s. Voor extra groenten aan tafel zou je bijvoorbeeld ook deze vlugge Thaise kool uit de wok kunnen maken.


Print

Thaise Massaman Curry met aardappels en kip

recept thaise massaman curry met aardappels © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Thaise Massaman curry met aardappels in kokosmelk. is een zeer bekend gerecht. Deze rode curry is lekker mild van smaak door het gebruik van kokosmelk maar bevat tevens hartverwarmende kruiden en specerijen. Een perfect huwelijk tussen de Thaise en Indiase keuken.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 500 gr. (zoete) aardappels
  • 400 gr. kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 2 el. geraspte gember
  • 1 el. gehakte knoflook
  • 70 gr. Massaman Curry Pasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • 2 el. pindakaas
  • 1 el.  (palm)suiker
  • 1 el. tamarindepasta
  • 1 el. vissaus
  • wokolie

Voor erbij:

  • 300 gr. pandan / jasmijn rijst
  • 40 gr. pinda’s
  • paar takjes verse koriander
  • ½ limoen, in partjes

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd vervolgens in grove stukken. Snijd de kipfilet in de lengte door en vervolgens in schuine plakken. Pel en snipper de sjalotten. Verwijder het groen van de peper en snijd in ringen. 
  2. Verhit een scheutje olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg sjalotten, peper, gember en knoflook toe en bak gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg dan de massaman curry pasta toe en laat verwarmen tot de olie loskomt van de pasta. 
  4. Verlaag het vuur naar middelmatig en schenk dan de kokosmelk en pindakaas erbij en roer even los tot een saus. Plaats de aardappels en kipfilet in de saus en dek af met een deksel. De Thaise Massaman curry met aardapels garen gedurende 15-20 minuten.
  5. In de tussentijd kun je de rijst gaan bereiden. Serveer de curry met de rijst, bestrooi op het eind met pinda’s en garneer met een paar takjes koriander. Het is ook erg lekker om er aan tafel een partje limoen overheen uit de knijpen.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept thaise massaman curry met aardappels © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise massaman curry met aardappels en kip wilt gaan maken.

recept thaise massaman curry met aardappels © bettyskitchen.nl

Category: Gevogelte Recepten Tags: aardappels, curry, currypasta, gember, hoofdgerechten, Kip, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, pinda's, pindakaas, rijst, rode peper, sjalotten, suiker, tamarinde, Thaise Keuken, vissaus, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise Kool uit de wok (met knoflook)
Volgend bericht: Banaan in kokosmelk (Thais dessert) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee