Ben jij grote liefhebber van Thaise curry? Deze is echt een beetje anders dan ‘normaal’ en absoluut een aanrader om te proberen. De Thaise Massman Curry met aardappels – en ik doe er kip bij – is mild en romig en lekker zoet van smaak!
Wat is een Massaman Curry met aardappels?
Thailand heeft natuurlijk heel verschillende soorten curry’s, maar de Massaman curry is een bijzondere. De basis is hier ook een Thaise rode currypasta, maar aangevuld met kruidige specerijen die je bijvoorbeeld in buurland India tegenkomt. Denk aan komijn, kardemom en kaneel. Daarnaast is het ook kenmerkend dat er aardappels worden gebruikt in de massaman curry. Iets wat je ook regelmatig in de Indiase keuken tegenkomt. Hoe dan ook: de Thaise Massaman Curry is een geweldig huwelijk tussen de twee landen en eentje die niet zo heel pittig van smaak is.
“Voor het maken van een romige Thaise curry wordt veelal kokosmelk gebruikt. Maar de Thai zijn ook fan van het toevoegen van gemalen noten voor een smeuige smaak. Denk aan pindakaas of zelfs amandelpasta in gerechten zoals Panang curry en onderstaande Massaman curry met aardappels”







Wat eet je met Massaman curry?
De bekende Thaise Massaman curry is dus een milde romige Thaise curry waarbij aardappels in een kokossaus worden gestoofd. Als proteïne bron vind ik stukken kip een goede aanvulling voor dit gerecht, maar je kunt natuurlijk ook kikkererwten, (varkens)vlees of garnalen gebruiken. Serveer je Massaman curry in ieder geval met een beetje gekookte of gestoomde rijst en garneer met een klein handje pinda’s. Voor extra groenten aan tafel zou je bijvoorbeeld ook deze vlugge Thaise kool uit de wok kunnen maken.
Thaise Massaman Curry met aardappels en kip
De Thaise Massaman curry met aardappels in kokosmelk. is een zeer bekend gerecht. Deze rode curry is lekker mild van smaak door het gebruik van kokosmelk maar bevat tevens hartverwarmende kruiden en specerijen. Een perfect huwelijk tussen de Thaise en Indiase keuken.
Ingredients
- 500 gr. (zoete) aardappels
- 400 gr. kipfilet
- 2 sjalotten
- 1 rode peper
- 2 el. geraspte gember
- 1 el. gehakte knoflook
- 70 gr. Massaman Curry Pasta
- 400 ml. kokosmelk
- 2 el. pindakaas
- 1 el. (palm)suiker
- 1 el. tamarindepasta
- 1 el. vissaus
- wokolie
Voor erbij:
- 300 gr. pandan / jasmijn rijst
- 40 gr. pinda’s
- paar takjes verse koriander
- ½ limoen, in partjes
Instructions
- Schil de aardappels en snijd vervolgens in grove stukken. Snijd de kipfilet in de lengte door en vervolgens in schuine plakken. Pel en snipper de sjalotten. Verwijder het groen van de peper en snijd in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg sjalotten, peper, gember en knoflook toe en bak gedurende 3-4 minuten.
- Voeg dan de massaman curry pasta toe en laat verwarmen tot de olie loskomt van de pasta.
- Verlaag het vuur naar middelmatig en schenk dan de kokosmelk en pindakaas erbij en roer even los tot een saus. Plaats de aardappels en kipfilet in de saus en dek af met een deksel. De Thaise Massaman curry met aardapels garen gedurende 15-20 minuten.
- In de tussentijd kun je de rijst gaan bereiden. Serveer de curry met de rijst, bestrooi op het eind met pinda’s en garneer met een paar takjes koriander. Het is ook erg lekker om er aan tafel een partje limoen overheen uit de knijpen.
Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise massaman curry met aardappels en kip wilt gaan maken.

Geef een reactie