• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

16 mei 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

We zitten op de helft van de Mai Thai maand en ik hoop dat jullie net zo aan het genieten zijn van al dit lekkers uit Thailand? Vandaag heb ik weer een curry recept voor jullie en ditmaal is het een Thaise groene curry met kipfilet en courgette.

Diegenen die ooit zelf in Thailand zijn geweest, weten het maar al te goed: Dit is het land van de pittige curry’s en naast de rode variant moet je natuurlijk ook eens een groene curry proberen.

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Thaise groene curry met kip maken

Smaak is persoonlijk, maar als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik een volle rode curry beter bij vlees passen. Een Thaise groene curry vind ik wat ‘zuriger, maar ook lichter van smaak en past naar mijn mening dan ook het beste bij kip. Daarom maak ik deze Thaise groene curry met kipfilet en courgette. Een combinatie die ik ook in Thailand at, tijdens onze vakantie. En op de markt maakte ik niet alleen kennis met de typische geuren van Thailand, maar ook met de lokale groente en fruitsoorten die vaak terugkomen in de Thaise keuken. Check hier een compleet weekmenu met Thaise recepten!

Thaise groene curry met kipfilet en courgette
Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Knalgroene baby-aubergines

De meest grappige ontdekking vond ik toch wel de baby-aubergines. Niet te verwarren met kleine witte/paarse aubergines, ter grootte van een limoen. Maar ik bedoel echt de piepkleine bolletjes, ter grootte van een flinke doperwt. Knalgroen en vaak nog aan een takje.  Als je ze doorbijt komen er tientallen kleine zaadjes uit en deze baby-aubergines zijn lekker zurig van smaak. Dat knalgroene en zurige besje doet het dan ook heel goed in deze Thaise groene curry. Dus zet de baby-aubergines dus op je boodschappenlijst, als je weer eens naar de Toko gaat.


Print

recept: Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Thaise groene curry met kipfilet en courgette
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de pittige trek maken we natuurlijk graag een Thaise curry. Deze variant met kipfilet en courgette is op smaak gebracht met een groene curry en kokosmelk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 300 gram kipfilet
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm. gember
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 (groene) peper
  • 2 courgettes
  • 100 gram baby mais
  • paar takjes baby- aubergine (optioneel), Toko
  • 4 el. groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk,
  • 1 el. vissaus,
  • verse koriander
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • keukenmachine,
  • wok

Instructions

  1. Verwijder de zenen van de kipfilet en snijd in reepjes. Pel de sjalotten en snijd doormidden. Pel de knoflook. En verwijder de schil van de gember. Stop de sjalotten, knoflook, gember en sap van 1/2 limoen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Verwarm ondertussen de wok voor op hoog vuur. Laat wat kokosolie smelten en wok hierin het sjalotten mengsel. Goed blijven roeren zodat deze niet aanbrand. Voeg vervolgens de kipfilet erbij en bak rondom aan gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout & peper.
  3. In de tussentijd kun je de overige groente snijden: Verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel in drieën. Verwijder het groen van de peper (verwijder eventueel de zaadjes als je dit te pittig vindt) en snijd de peper in dunne ringen. Was de courgette en verwijder de steel. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokken. Spoel de baby mais af en hak in grove stukken. De bolletjes baby-aubergine hoeven enkel nog van de takjes gerist te worden en afgespoeld te worden onder de kraan.
  4. Voeg het citroengras, rode peper, courgette, baby-mais en baby-aubergine toe aan de wok en bak mee gedurende 2-3 minuten. Voeg de groene curry pasta toe en verwarm mee gedurende 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatig en laat de Thaise curry rustig doorkoken gedurende 15 minuten. Je kunt eventueel de wok afdekken met een grote deksel, maar dit is niet nodig. Tussendoor nog wel een paar keer roeren om aanbranden te voorkomen.
  5. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, de overige 1/2 limoensap en uiteraard zout & peper. Serveer deze Thaise groene curry met kipfilet met wat gekookte (Jasmijn) rijst.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze thaise groene curry met kipfilet wilt gaan maken!

Category: Gevogelte Recepten Tags: aubergines, citroengras, courgette, curry, currypasta, gember, hoofdgerechten, Kip, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, mais, pittig, sjalotten, spaanse peper, Thaise Keuken, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een Smoothie pakket
Volgend bericht: Panorama Rail Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee