Print

recept: Thaise groene curry met kipfilet en courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de pittige trek maken we natuurlijk graag een Thaise curry. Deze variant met kipfilet en courgette is op smaak gebracht met een groene curry en kokosmelk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 300 gram kipfilet
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm. gember
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 (groene) peper
  • 2 courgettes
  • 100 gram baby mais
  • paar takjes baby- aubergine (optioneel), Toko
  • 4 el. groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk,
  • 1 el. vissaus,
  • verse koriander
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • keukenmachine,
  • wok

Instructions

  1. Verwijder de zenen van de kipfilet en snijd in reepjes. Pel de sjalotten en snijd doormidden. Pel de knoflook. En verwijder de schil van de gember. Stop de sjalotten, knoflook, gember en sap van 1/2 limoen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Verwarm ondertussen de wok voor op hoog vuur. Laat wat kokosolie smelten en wok hierin het sjalotten mengsel. Goed blijven roeren zodat deze niet aanbrand. Voeg vervolgens de kipfilet erbij en bak rondom aan gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout & peper.
  3. In de tussentijd kun je de overige groente snijden: Verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel in drieën. Verwijder het groen van de peper (verwijder eventueel de zaadjes als je dit te pittig vindt) en snijd de peper in dunne ringen. Was de courgette en verwijder de steel. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokken. Spoel de baby mais af en hak in grove stukken. De bolletjes baby-aubergine hoeven enkel nog van de takjes gerist te worden en afgespoeld te worden onder de kraan.
  4. Voeg het citroengras, rode peper, courgette, baby-mais en baby-aubergine toe aan de wok en bak mee gedurende 2-3 minuten. Voeg de groene curry pasta toe en verwarm mee gedurende 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatig en laat de Thaise curry rustig doorkoken gedurende 15 minuten. Je kunt eventueel de wok afdekken met een grote deksel, maar dit is niet nodig. Tussendoor nog wel een paar keer roeren om aanbranden te voorkomen.
  5. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, de overige 1/2 limoensap en uiteraard zout & peper. Serveer deze Thaise groene curry met kipfilet met wat gekookte (Jasmijn) rijst.

Eet smakelijk!