Print

Tapas van aubergine en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze gebakken aubergines met kaas zijn een geweldige vegetarische tapas of borrelhap. Je bakt plakken aubergines gevuld me kaas en knoflook lekker zacht in een jasje van ei! Op en top Spaanse genieten van groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines,
  • 100 gram kaas in plakken,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 3 eieren,
  • scheutje slagroom,
  • 2 eetlepels fijngehakte (gedroogde) kruiden zoals peterselie of oregano,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Was de aubergines en verwijder het groen. Snijd elke aubergine in 12 ronde plakken (totaal 24 dus). Leg ze naast elkaar op het aanrecht in in een rijtje van 2x 12 stuks. 
  2. Snijd de kaas in kleinere stukken en beleg hier de onderste rij plakken augergine mee. 
  3. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de knoflook over de kaas. Leg vervolgende de bovenste rij aubergines plakken op de onderste rij en druk goed aan. Je hebt nu 12 ‘sandwiches’. 
  4. Kluts in een kommetje de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout & peper en de peterselie.
  5. Verhit een klein laagje olie in een ruime koekenpan. Hou deze op middelmatig vuur. Pak een aubergine ‘sandwich’ en wentel deze door het geklutste ei en plaats daarna in de pan. Als het goed is kun je 3-4 stuks tegelijkertijd bakken. En houd ca 2 minuten baktijd per kant aan, halverwege keren dus.
  6. Schep daarna uit de pan en laat een beetje uitlekken op keukenpapier. Je kunt deze gebakken aubergines met kaas zowel warm als koud serveren.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty