• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Stoofpeertjes (in Prosecco)

Stoofpeertjes (in Prosecco)

4 februari 2016 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Binnenkort is het Valentijnsdag en dan maak je natuurlijk een heel bijzonder dessert voor je geliefde. Met deze stoofpeertjes in prosecco steel jij de show! Maar ook tijdens de kerstdagen zullen deze Stoofpeertjes niet misstaan en is een mooie afwisseling van de klassieker in wijn of bessensap.

Wie is er nou niet dol op prosecco, fruit en chocolade?! De klassieke ‘Belle Helene’ is natuurlijk een van de meest bekende gerechten van peer en chocolade. Maar daarnaast ziet dit bordjes met stoofpeertjes in prosecco er ook nog eens heel feestelijk uit!

stoofpeertjes in prosecco valentijnsdag valentijn dessert

Stoofpeertjes zijn natuurlijk onlosmakend verbonden met de winter. De stoofpeertjes in rode wijn of port is vol rond van smaak en staat dikwijls op tafel tijdens kerst of als bijgerecht voor stoofvlees. En daar zijn deze stoofpeertjes in prosecco juist precies een tegenhanger van.  Door de peertjes te pocheren in prosecco krijg je een hele lichte smaak en behoud het stoofpeertje ook zijn mooie lichte kleur.

Omdat het zachte fruit van deze stoofpeertjes in prosecco zo goed samengaan met chocolade, krijg je zo een heel luxe dessert door hier wat geraspte chocolade overheen te strooien. Je kunt uiteraard ook zelf een chocoladesaus maken voor over de stoofpeertjes, maar ik vond dit wel een mooi licht alternatief. Check hier overigens nog veel meer lekkere Valentijns recepten of smakelijke Kerstdesserts!


Print

Recept: Stoofpeertjes in Prosecco

stoofpeertjes in prosecco
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze stoofpeertjes in prosecco en chocolade zijn een overheerlijk dessert om mee te verrassen! En een mooie afwisseling van de traditionele stoofpeertjes met rode wijn of bessensap!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 4 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 500 ml prosecco (of witte druivensap voor een kids-proof versie),
  • 2 eetlepels suiker,
  • 1 kaneelstokje,
  • 1 vanille peul,
  • 50 gram witte en/of pure chocolade.
  • optioneel: een beetje abrikozen jam of marmelade voor erbij.

Instructions

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje er aan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) gelieve horizontaal weg te snijden en dit zorgt er tevens voor dat de stoofpeertjes mooi rechtop blijven staan op je bord.. Was de peertjes en rangschik ze naast elkaar in een (kleine) pan. Schenk hier de prosecco (of witte druivensap), suiker en kaneelstokje bij. Snijd de vanillepeul doormidden, schraap deze uit, en voeg zowel het merg als de peul toe aan de prosecco.
  2. Breng alles langzaam aan de kook, en stoof de peertjes, met de deksel op de pan, gedurende 45 minuten. Blijf tussentijds controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, en vul dit anders een beetje bij met water.
  3. Schep de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet rechtop op een bordje. Rasp hier vervolgens de chocolade overheen, deze zal een klein beetje smelten op het warme stoofpeertje.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt deze stoofpeertjes in prosecco gerust 1 dag vantevoren maken. Bewaar ze dan in de prosecco en afgedekt in de koelkast. Verwarm de stoofpeertjes in prosecco voor het serveren op een laag vuur en maak af met de geraspte chocolade.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

stoofpeertjes in prosecco valentijnsdag valentijn dessert

Category: Nagerechten Tags: alcohol, chocolade, Glutenvrij, jam, kaneel, Nederlandse keuken, peren, prosecco, stoofpeertjes, stoven, suiker, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Valentijnsdag Food TAG
Volgend bericht: Post Plaza Hotel en Grand Café Leeuwarden »

Lees Interacties

Reacties

  1. Annemarie

    20 februari 2016 om 6:21 pm

    Ziet er lekker en leuk uit, ga ik binnenkort als toetje maken!
    Is niet moeilijk en makkelijk vooruit te maken. Wat ik fijn vind anders sta ik zo lang in de keuken als we eters hebben uitgenodigd.

    Beantwoorden
  2. iris

    20 februari 2016 om 9:11 pm

    Oh ze hebben zo’n lekker stoofpeertje uit rode wijn bij realfoodrestaurant, ik ga dit echt een keertje zelf maken! Hmm 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee