Print

Recept: Stoofpeertjes in Prosecco

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze stoofpeertjes in prosecco en chocolade zijn een overheerlijk dessert om mee te verrassen! En een mooie afwisseling van de traditionele stoofpeertjes met rode wijn of bessensap!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 4 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 500 ml prosecco (of witte druivensap voor een kids-proof versie),
  • 2 eetlepels suiker,
  • 1 kaneelstokje,
  • 1 vanille peul,
  • 50 gram witte en/of pure chocolade.
  • optioneel: een beetje abrikozen jam of marmelade voor erbij.

Instructions

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje er aan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) gelieve horizontaal weg te snijden en dit zorgt er tevens voor dat de stoofpeertjes mooi rechtop blijven staan op je bord.. Was de peertjes en rangschik ze naast elkaar in een (kleine) pan. Schenk hier de prosecco (of witte druivensap), suiker en kaneelstokje bij. Snijd de vanillepeul doormidden, schraap deze uit, en voeg zowel het merg als de peul toe aan de prosecco.
  2. Breng alles langzaam aan de kook, en stoof de peertjes, met de deksel op de pan, gedurende 45 minuten. Blijf tussentijds controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, en vul dit anders een beetje bij met water.
  3. Schep de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet rechtop op een bordje. Rasp hier vervolgens de chocolade overheen, deze zal een klein beetje smelten op het warme stoofpeertje.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt deze stoofpeertjes in prosecco gerust 1 dag vantevoren maken. Bewaar ze dan in de prosecco en afgedekt in de koelkast. Verwarm de stoofpeertjes in prosecco voor het serveren op een laag vuur en maak af met de geraspte chocolade.