• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Poffertjes met gesuikerde appel

Poffertjes met gesuikerde appel

12 december 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Poffertjes met gesuikerde appels 1-001Appel en kaneel passen perfect bij winter. Heerlijk voor door toetjes, muesli maar ook niet te vergeten in de appeltaart. Specerijen zoals kaneel zijn natuurlijk hartverwarmend, en doen mij altijd aan kerst denken. Daarom hoort dit recept natuurlijk thuis in het rijtje kerst recepten. 

Ook al gebruik ik kant-en-klare poffertjes in dit recept, mag je natuurlijk ook zelfgemaakte poffertjes maken. Ik heb hier s’ochtend echt geen tijd voor, laat staan zin in, want ik heb vaak maar een kwartiertje om te ontbijten. Maar dit is zo lekker wakker worden op een koude en donkere winterochtend.

 

Recept voor poffertjes met gesuikerde appel:

(ontbijt voor 2 personen / dessert voor 3-4 personen):

Ingrediënten:

  • 1 pak kant-en-klare poffertjes, 36 stuks (bijvoorbeeld van JAN Pannenkoeken)
  • 2-3 (rode) appels,
  • Handje rozijnen, geweld in heet water,
  • 1 eetlepel boter,
  • 1 eetlepel bruine suiker,
  • ¼ theelepel gemalen kaneel.

Extra:

  • Koekenpan,
  • magnetron

Bereidingstijd: 10 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Wel de rozijnen gedurende 5 minuten in heet water. Giet daarna af en zet apart.
  2. Schil de appels, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk partje in dunne plakjes.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin schijfje appel rondom bruin. Poffertjes met gesuikerde appel 2-001Voeg de rozijnen, suiker en de kaneel toe, en bak mee totdat de suiker karameliseerd.
  4. Verwarm ondertussen de poffertjes in de magnetron(zie gebruiksaanwijzing).
  5. Laat de appelstukjes op de poffertjes glijden en bestrooi met de extra boter en poedersuiker uit het pak.

Eet smakelijk!

Poffertjes met gesuikerde appels 3-001

Category: Ontbijt Recepten, Recepten algemeen Tags: Appels, boter, dessert, kaneel, poffertjes, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven
Volgend bericht: Carla’s Conditorie in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eslem

    12 december 2013 om 9:53 am

    Vast lekker, maar waarom gebruik je in hemelsnaam kant en klare poffertjes (aka eetbare sponsjes)?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 december 2013 om 6:18 pm

      Hi Eslem,
      ik begrijp wat je bedoeld, zelf gemaakt is altijd beter. Ik ben nog bezig met het ultieme poffertjes recept samen te stellen.
      Maar soms heb je hier sochtends gewoon echt geen zin in of tijd voor. Dus dit is met name een ‘makkelijk’ ontbijt gerecht.
      En nu zit er ook een groot verschil tussen de fabrikanten, waar de een dus vooral zoet + veel conserveringsmiddelen verkoopt,
      maakt een ander (zoals JAN Pannenkoeken) ze dus met oa. boekweitmeel, weinig suiker en zonder conserveringsmiddelen.
      Dus zie ik het feit dat ze kant-en-klaar, zie ik even door de vingers 🙂

      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in