• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Speculoos koeken met chocolate chips – Uit het Kinderbakboek 2

Speculoos koeken met chocolate chips – Uit het Kinderbakboek 2

7 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Zijn jullie ook zo dol op speculoos? De kids hebben een nieuwe kindebakboek ontvangen met daarin een recept voor Speculoos koeken met chocoloate chips. Lekkere grote chocolate chip cookies met speculoos pasta verrassing in het deeg en stukjes speculoos koekjes op de bovenkant. Ze waren echt een hit thuis!

Koekjes bakken met kinderen

Laura’s Bakery staat bekend als DE bakblog van Nederland en haar kookboeken en recepten komen regelmatig voorbij op deze site. Zo maakte ik met mijn dochter onze allereerste receptvideo voor koekjes met M&Ms uit het eerste Kinder Bakboek. En nu gingen we aan de slag met het maken van deze Speculoos koeken met chocolate chips uit het Kinderbakboek 2. Want Speculoos zal het bij ons in huis nooit aan ontbreken: wij zijn er alle 4 dol op namelijk. De koeken hebben binnenin een kleine verrassing omdat we ze gaan vullen met speculoospasta. En de bekendek knapperige Speculoos koekjes hakken we in stukken en drukken we op de buitenkant voor een extra bite. Fans van Speculoos zouden ook eens dit Baked Oats ontbijt recepten moeten uitproberen! Enjoy!

speculoos koeken met chocolate chips © bettyskitchen
boekreview Laura's Bakery Kinderbakboek 2 © bettyskitchen.nl

Over het Kinderbakboek 2 van Laura’s Bakery

Mijn kids zijn nog steeds heel blij met het eerste allereerste Laura’s Bakery Kinderbakboek dat uit is gekomen. Dus wij zaten ook echt met smart uit te kijken naar deel 2 natuurlijk. In dit Het Kinderbakboek 2 vindt je 30 nieuwe recepten voor heerlijke cake, taarten, koekjes, toetjes en ook hartige hapjes. Speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 5 jaar om zo stap voor stap de fijne kneepjes van het bakken leren. Zowel de ingrediënten en de bereidingswijze zijn voorzien van duidelijke tekeningen. En uiteraard zit er ook een foto van het eindresultaat bij. Ook dit boek kun je weer lekker plat neerleggen door de ringband. En de bladzijdes zijn dikker en gladder waardoor de kids het boek ook minder snel vies of stuk maken. Deze keer kun je aan de slag met bijvoorbeeld dino koekjes, gummiebeer ijsjes en speculook koeken met chocolate chips. Maar ook hartige kaas pretzels tot knakworst broodjes. Ook dit deel is weer zo ontzettend leuk geworden.

recept speculoos koeken met chocolate chips © bettyskitchen.nl
recept speculoos koeken met chocolate chips © bettyskitchen.nl

Bestel hier het Kinderbakboek 2:


Print

Recept: Speculoos koeken met chocolate chips

recept speculoos koeken met chocolate chips © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 

Deze koeken zijn gevuld met speculoospasta aan de binnenkant en gedecoreerd met speculooskoekjes aan de buitenkant. Dat is nog eens een lekkere verrassing.

  • Author: Uit het Laura’s Bakery Kinderbakboek 2
  • Prep Time: 20 min. + 3 uur rusten
  • Cook Time: 2x 15 min.
  • Total Time: 3 uur en 50 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram fijne suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 220 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 tl bakingsoda
  • 100 gram witte chocolate chips
  • 12 volle theelepels speculoos pasta
  • paar speculoos koekjes, in stukjes

Extra:

  • Keukenmixer (met bischopsspatel koekjesgarde)
  • huishoudfolie
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructions

  1. Stop de roomboter, lichtbruine suiker en fijne suiker in de mixerkom. Mix deze met de ‘koekjesklopper’ gedurende 5 minuten tot een romig geheel.
  2. Voeg daarna het ei en vanille extract toe en blijf mixen tot deze volledig zijn opgenomen.
  3. Met de bloem met zout en baking soda door elkaar. Stop in de mixerkom en meng het goed tot een stevig deeg. Tot slot voeg je de witte chocolate chips toe en mix deze kort door het deeg.
  4. Verpak het deeg luchtdicht in een stuk huishoudfolie en laat 2 -3 uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hetelucht).
  6. Verdeel het gekoelde deeg in 12 stukken en vorm er ballen van. Hak de balletjes doormidden en druk ze een klein beetje uit tot plakjes.
  7. Op 1 plakje leg je een volle theelepel speculoospasta en dek af met het tweede plakje. Druk daarna de randen goed op elkaar en draai voorzichtig tussen je handen tot weer een balletje. Let op! de koekjes lopen flink uit, dus plaats maximaal 6 gevulde balletjes tegelijk op de bakplaat.
  8. Druk tot slot de stukjes speculoos koek in de deeg balletjes en schuif in de oven gedurende 14-16 minuten of tot de randjes goudbruin kleuren.
  9. Laat de speculoos koeken een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen. Bak vervolgens de 2e batch ook in de oven.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept speculoos koeken met chocolate chips © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Speculoos koeken met chocolate chips uit het Laura’s Bakery Kinderbakboek 2 wilt maken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten, Kookboeken Tags: baking soda, bloem, chocolade, kidsproof, koeken, kookboek, Laura Kieft, Laura's Bakery, Nederlandse keuken, roomboter, speculoos, suiker, vanille, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fritelle di Spaghetti (spaghetti koekjes)
Volgend bericht: Quiche Lorraine met spekjes en uien »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in