• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Speculaas Cheesecake met appel (video)

Speculaas Cheesecake met appel (video)

11 oktober 2019 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Speculaaskruiden, pumpkin spice en kaneel horen onlosmakend bij de herfstperiode. Dus een speculaas cheesecake met appel maken is dan ook het perfecte recept om te maken tijdens een druilerige middag in oktober!

Vier de herfst met cheesecake!

Ja beste mensen, de zomer is toch echt voorbij. En op deze koude en regenachtige dagen komen de kruidige gerechten voor bij. Zo tover ik een standaard cheesecake gerust om tot een speculaas cheesecake met appel voor de herfst. Met een beetje hulp van medefoodie Sabine Koning van Ohmyfoodness.nl, want die bracht onlangs een serie cheesecake bakmixen op de markt en de speculaas-karamel cheesecake variant moest ik natuurlijk uitproberen! Afgetopt met stukjes appel en een crumble met amandel bleek dat dit een perfecte cheescake te zijn om de herfst mee te vieren. En die wil jij ook gaan proeven!

recept speculaas cheesecake met appel oh my foodness © bettyskitchen

Nog meer lekkere cheesecake recepten

Kun jij ook geen genoegen krijgen van deze speculaas cheesecake met appel? Gelukkig hebben wij nog veel meer lekkere cheesecake recepten op deze site staan. Leer alle ins en outs van het bereiden in dit recept voor een Klassieke cheesecake maken. Tijdens de feestdagen is deze Sinterklaas cheesecake met karamel een grote favoriet. En speciaal rond Halloween is deze nog bake pumpkin cheesecake ook een aanrader. En wat dacht je van dit perfecte huwelijk met chocolade: dit jaar maakte de Cheesecake brownies ook hun intrede namelijk! Dat wordt lekker genieten van roomkaas!

Kookvideo: Speculaas Cheesecake met appel

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Speculaas Cheesecake met appel

recept speculaas cheesecake met appel oh my foodness © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier de herfst met deze spectaculaire speculaas cheesecake met appel en karamel. Gemaakt met de Ohmyfoodness cheesecake bakmix en afgetopt met plakjes appel, een crumble van havermout en krokante amandelstukjes. Dat is op en top genieten van de herfst!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 2 uur en 15 min.
  • Total Time: 9 uur.
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

  • 1 stuks OhMyFoodness Bakmix voor Cheesecake Speculaas-Karamel,
  • 50 gram ongezouten roomboter,
  • 600 gram roomkaas,
  • 2 eieren,
  • 1 eidooier.

 

Topping:

  • 2 kleine appeltjes,
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram havermout,
  • 1 eetlepel (licht)bruine basterd suiker,
  • 20 gram amandelstukjes,
  • snufje speculaaskruiden.

 

Extra:

  • Springvorm met 20 cm  of 24 cm (deze gebruikte ik),
  • keukenmixer met garde of bisschop spatel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hete lucht). Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.
  2. Smelt de boter in een pannetje en meng deze met kruimelbodem mix. Stort uit in de springvorm en druk de bodem goed aan. Zet apart.
  3. Klop de roomkaas met de mix voor cheesecake glad in de keukenmachine. Spatel vervolgende een voor een de eieren en eierdooier er door heen. Stort uit op de koekbodem en strijk glad.
  4. Snijd de appels doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appelhelften in dunne plakjes en beleg hiermee de bovenkant van de speculaas cheesecake.
  5. Voor de kruimeltopping: Roer de roomboter glad en warm met je handen. Voeg het havermout en suiker toe en vorm een kruimelig beslag. Verdeel dit over de appelschijfjes. Strooi tot slot de amandelstukjes er overheen en schuif de Speculaas cheesecake met appel in de oven. Bak de taart gedurende 75 minuten gaar.
  6. Zet daarna de oven uit en zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake gedurende 1 uur in de oven koelen. Verplaats daarna naar het aanrecht en laat volledig afkoelen.
  7. Dek vervolgens de springvorm af met zilverfolie en laat de cheesecake hierna minstens 6 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  8. Maak de taart voor het serveren af met een snufje speculaaskruiden. Kneed nu alleen nog het bijgeleverde zakje karamel door met je vingers en verdeel deze over de taart. Snijd in punten en geniet!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept speculaas cheesecake met appel oh my foodness © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Taart Recepten Tags: amandelen, Appels, cheesecake, eieren, Halloween, Herfst, karamel, koekjes, kookvideo, roomkaas, Sabine Koning, speculaas, speculaaskruiden

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aziatische Zalmburger
Volgend bericht: Thaise pompoen soep met kokos »

Lees Interacties

Reacties

  1. Will

    2 november 2019 om 2:50 pm

    Mmmmmm, lekker!!
    Ga ik zeker maken voor de Sinterklaasavond.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee