• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

20 oktober 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Voor de makkelijke doordeweekse maaltijd gaan we natuurlijk op zoek naar een gerecht dat in een half uurtje op tafel staat! Vandaar serveren we dan ook een verrukkelijk pasta gerecht met vis! Deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas zit boordevol goede vetten en gezonde groene groente!

Pastarecept met vis maken

Stampot met andijvie kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat andijvie zich ook goed leent voor het wokken? Deze groente is momenteel helemaal in het seizoen, dus kon een recept met andijvie ook niet uitblijven op deze blog. Vandaag dus op het menu een snel en eenvoudig pasta recept met vis, namelijk Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas. En mocht je dan ook nog eens voor zalm uit de diepvries gaan dan wordt het zelfs een vrij budget vriendelijk recept!

spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Nog meer lekkere recepten met zalm

Smaakte deze makkelijke spaghetti met zalm en andijvie jou naar meer? Probeer dan ook eens deze Pasta met Boursin kruidenkaas en zalm! Ook lekker en snel klaar is deze zalm met pesto uit de oven. En wat dacht je van een spelt pizza met ricotta en gerookte zalm? In Canada leerde ik overigens zalm mousse maken en dat is een uitstekende vis dip voor bij een borrelplankje. Stuk voor stuk nog mer lekkere recepten met zalm om uit te proberen dus!


Print

Recept: Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

recept pasta met zalm en andijvie roomkaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de makkelijke doordeweekse maaltijd heb ik een verrukkelijk pasta gerecht met vis! Deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas zit boordevol goede vetten en gezonde groene groente!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram spaghetti
  • 2  zalmfilets (250 gram, vers of uit de diepvries)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels roomkaas
  • Peper & zout
  • beetje citroensap, naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjes pan of wok, en bak hierin de (bevroren) zalmfilets gaar. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant. Schep uit de pan en zet losjes afgedekt onder aluminium folie apart.
  3. Voeg een extra eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak hierin de uien totdat deze bruin worden. (ca. 2-3 minuten). Voeg de gesneden andijvie en Italiaanse kruiden toe en wok mee tot deze gaat slinken (ca. 2-3 minuten). Draai het vuur uit, voeg de roomkaas toe en laat al roerende smelten tussen de groente. Breng op smaak met zout en peper en een klein beetje citroensap naar smaak.
  4. Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en stop terug in de pan. Giet de saus hier overheen en roer goed door. Snijd of brokkel de zalmfilets in blokjes. Schep de pasta in diepe borden en verdeel hier de zalm overheen. Serveer deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas direct.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Groetjes, Betty

Category: Pasta Recepten Tags: andijvie, budget koken, citroen, italiaanse kruiden, Nederlandse keuken, roomkaas, Spaghetti, uien, Vis, Winter, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 12: Yosemite NP en San Francisco
Volgend bericht: Novis Vita Juicer Sapcentrifuge »

Lees Interacties

Reacties

  1. Aukje

    20 oktober 2014 om 8:21 am

    Dat ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 oktober 2014 om 9:33 pm

      Dank je wel Aukje!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee