• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Zalm mousse dip maken (video)

Zalm mousse dip maken (video)

6 april 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Het is bijna weekend en dat vieren we het liefst met een vrij-mi-bo! Zet daarbij eens wat vaker vis op het menu en luid het weekend in met stokbrood en een easypeasy recept voor zalm mousse dip!

Zalm mousse dip voor toast

Zelfs als je normaal gesproken niet van vis houdt, is deze zalm mousse een heerlijke dip! Het is eigenlijk een fluffy roomkaas spread met zalm en citroen. De bieslook zorgt tevens voor een fris accent. Dit is een topper tijdens de borrel! Dus serveer hem gerust tijdens je feestje of verjaardagen, met crackers of versgebakken stokbrood. Reepjes groente doen het uiteraard ook prima. En ik serveer hem ook als bijgerecht voor groentesoep met brood.

Video Zalm mousse maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Print

Zalm mousse dip maken

zalm mousse dip maken betty's kitchen recept
Print Recipe
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: Dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blikje (210 gram) wilde roze zalm, graatloos! *
  • 150 gram roomkaas,
  • sap van 1 citroen, (tip: gebruik de schil voor decoratie)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook,
  • peper & zout,
  • optioneel: 0,25 theelepel cayennepeper,
  • ter decoratie: verse bieslook, verse dille, snufje cayennepeper, citroen zeste.

(* Koop vis met het MSC Keurmerk: deze vis is duurzaam gevangen en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra:

  • foodprocessor (of goede blender).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor en bak eventuele broodjes of stokbrood vast af.
  2. Stop de zalm in de foodprocessor. Boen de citroen schoon onder de kraan, snijd doormidden en pers deze uit. Je hebt ongeveer 2 eetlepels citroensap nodig. Giet over de zalm.
  3. Voeg de roomkaas toe, samen met de gehakte bieslook en breng op smaak met peper & zout. 
  4. Laat de foodprocessor 1-2 minuten draaien tot je een gladde zalm mousse dip hebt. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper & zout, cayennepeper of zelfs nog wat extra citroensap.
  5. Serveer de zalm mousse dip in een kommetje of diep bord. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: je kunt de zalm mousse maximaal 24 uur, luchtdicht afgedekt, in de koelkast bewaren. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

zalm mousse dip maken betty's kitchen recept

Category: Vis Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bieslook, cayennepeper, citroen, kookvideo, mousse, roomkaas, Vis, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Danel Restaurant in Utrecht
Volgend bericht: Weekvlog #13 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in