• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

13 maart 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze spaghetti met postelein pesto, prei en kastanjechampignons op het menu staan. Wat een heerlijke variatie is dit weer geworden op een traditionele pasta pesto met basilicum.

Postelein pesto maken

Je pakt met dit recept behoorlijk wat verstopte groenten mee! En zet in een handomdraai een eenvoudige en heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. Jazeker, dit is weer een alternatief recept met postelein, onze vergeten groente! Onlangs maakte ik dit heerlijke recept van omelet met postelein en kastanjechampignons. Toen beloofde ik je al dat er nog een extra recept aankwam met de gezonde groente postelein. Spaghetti met postelein, gecombineerd met prei, pecan- en walnoten, Grana Padano en olijfolie werd een heerlijke pasta pesto maaltijd.

Spaghetti met postelein pesto

Nog meer recepten met pesto

Ik vind alternatieve recepten met pesto een feestje. Naast deze spaghetti met postelein pesto hebben we nog meer recepten met pesto voor je op de site staan. Je kunt er heerlijk bergen groenten in verstoppen en het is weer eens wat anders dan een klassieke basilicumpesto uit een potje. En probeer vooral ook eens deze pasta met paprika-courgettepesto of munt pesto met pistachenoten uit.


Print

Recept: Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

Spaghetti met posteleinpesto
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze spaghetti met postelein pesto, prei en kastanjechampignons op het menu staan. Wat een heerlijke variatie is dit weer geworden op een traditionele pasta pesto met basilicum.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 70 gram postelein (zonder wortels)
  • 1 prei
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram Grana Padano-kaas
  • 35 gram walnoten
  • 35 gram pecannoten
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 150 ml. olijfolie (extra vierge)
  • Olijfolie (traditionele) om te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Voor erbij:

  • caprese salade (Bijgerecht)

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of staafmixer voor het maken van de pesto

Instructions

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de prei in dunne halve ringen en de knoflook heel fijn. Verwarm in een hapjespan de olijfolie (traditionele) en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur. Zodra de prei licht begint te kleuren haal je de pan van het vuur. 
  3. Verkruimel de walnoten en pecannoten en rooster deze tegelijkertijd in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  4. Laat de prei en noten even afkoelen. Rasp ondertussen alvast de Grana Padano-kaas. Hou een beetje van de kaas apart. Snij ook alvast de kastanjechampignons in plakjes. Knip of snij de wortels van de postelein. De stengels van de postelein kun je gewoon eten, net als het blad. 
  5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. 
  6. Pak een kom en voeg daarin de postelein, prei met knoflook, walnoten en pecannoten, olijfolie (extra vierge), tijm en geraspte Grana Padano samen. Vermaal het mengsel met de keukenmachine of staafmixer tot een egale pesto. 
  7. Proef de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe. 
  8. Zodra de spaghetti klaar is giet je hem af en roer je de pesto erdoorheen.
  9. Serveer de spaghetti met postelein,  de kastanjechampignons en het laatste restje Grana Padano eroverheen gestrooid. Serveer er, als je dat lekker vindt, een tomaten-mozzarella-salade naast. Sprenkel wat olijfolie, tijm en balsamico-azijn over de salade.

TIP: Je kunt de spaghetti met postelein pesto nog prima een extra dag in de koelkast bewaren. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook makkelijk meenemen naar je werk en opwarmen voor de lunch. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijke!

Groetjes, Nanda

Spaghetti met postelein pesto

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: champignons, grana padano, hoofdgerechten, mozzarella, Nanda Appelman, olijfolie, pesto, postelein, prei, Spaghetti, tijm, tomaten, vegetarisch, winterpostelein

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Popocateptl The Mexican in Utrecht
Volgend bericht: Het verschil tussen mixer, keukenmachine, staafmixer, blender etc. »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne

    15 februari 2020 om 7:43 pm

    Prima pesto!!….euh, posto!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee