Print

Recept: Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat spaghetti met gehaktballen en tomatensaus eigenlijk helemaal niet uit Italië komt? Het is bedacht door de Italiaanse immigranten in New York, speciaal voor de Amerikanen dus, en heet dan ook ‘ Spaghetti Meatballs’.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 500 gr half-om-half gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 500 gr (volkoren) spaghetti,
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenstukjes (400 ml)
  • 1 blikje tomatenpuree (7 ml)
  • ½ runderbouillonblokje
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • optioneel: geraspte parmezaanse kaas.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de ui, knoflook, gehakt, ei en paneermeel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en vorm hier vervolgens 20 gehaktballen. Ze mogen best ruim zijn hoor. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom aan en in slechts 10 minuten zijn deze gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan met water en zout aan de kook, en kook hierin de pasta volgens de verpakking gaar.
  3. Haal de balletjes uit de hapjespan en zet apart. Bak in het achtergebleven bakvet de Italiaanse roerbakgroente gaar gedurende 5-7 minuten.
  4. Voeg de tomatenstukjes, tomatenpuree en een verkruimeld bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook op middelmatige temperatuur gedurende 15 minuten. Pureer de saus met een staafmixer en voeg dan de gehaktballen weer toe aan de saus.
  5. Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus met gehaktballen. Serveer de spaghetti met gehaktballen en tomatensaus direct. Geef er lekker wat Parmezaanse kaas naar wens bij.

Eet smakelijk!