• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Sinterklaas Fudge met kruidnoten

Sinterklaas Fudge met kruidnoten

21 november 2018 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Zelf fudge maken is een van de makkelijkste dingen ter wereld en zelfs de allerkleinsten kunnen zich hieraan wagen! Speciaal voor aankomende Sinterklaasviering bedacht ik deze Sinterklaas Fudge als traktatie voor bij de koffie of thee.

Zelf Sinterklaas Fudge maken

Deze fudge is nog een klein beetje sticky, dus aansnijden doe je natuurlijk pas als hij door en door gekoeld is. Probeer je hiervoor in de houden! Maar een smakelijkere manier voor een koffie of theemoment kan ik mij niet indenken. Zelf Sinterklaas Fudge maken betekent zelf karamel maken met chocolade, maar ook een vleugje amandel en sinaasappel voor die typische Sinterklaas kruiden en gevoelens. Dat beloofd wat!

Sinterklaas Fudge met kruidnoten recept © betty' s kitchen

Nog meer lekkere Sinterklaas recepten

Voor deze Sinterklaas Fudge gebruikte ik kant-en-klare kruidnoten uit de winkel. Maar je kunt ook zelf glutenvrije kruidnoten van quinoa maken. En daarnaast heb ik natuurlijk nog meer lekkere Sinterklaas recepten in petto voor je! Wat dacht je van deze Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten? Of geniet van het koude weertje onder genot van een Sinterklaas Chai Latte! En als je weg bent van deze Sinterklaas Fudge, check dan hier nog veel meer Sinterklaas recepten.

Print

Recept: Sinterklaas Fudge met kruidnoten

Sinterklaas Fudge met kruidnoten recept © betty' s kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 6 hours 10 minutes
  • Yield: 30 blokjes 1x
  • Category: SInterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blikje gecondenseerde melk (ca 397 gram),
  • 130 gram pure chocolade, in stukjes,
  • 100 gram melk chocolade, in stukjes,
  • 1 eetlepel boter,
  • 120 gram kruidnoten, of maak zelf glutenvrije quinoa kruidnoten,
  • 4 eetlepels amandelschaafsel,
  • rasp van 1 sinaasappel,
  • halve theelepels amandel extract.

Extra:

  • klein pannetje,
  • cakeblik 28 cm lang (kleiner kan ook, maar dan wordt je Sinterklaas Fudge ‘hoger’ en moet langer koelen),
  • bakpapier, 
  • aluminiumfolie.

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Het is prima als het papier te groot is en overhangt, dat maakt straks het er uit tillen van je Sinterklaas Fudge alleen maar makkelijker. Giet de gecondenseerde melk in het pannetje. Voeg de pure en melk chocolade toe, evenals de boter. Verwarm dit alroerende op medium vuur, totdat alles samensmelt. Haal daarna van het vuur.
  2. Roer de kruidnoten, 3 eetelepels amandelschaafsel, het amandelextract en slechts de helft van de sinaasappelrasp door het chocolademengsel heen, tot alles goed bedekt is met chocolade. Schep de Sinterklaas Fudge in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Druk het mengsel goed in de hoekjes.
  3. Bestrooi de bovenkant van de Sinterklaas fudge met de overgebleven eetlepel amandelschaafsel en de overgebleven sinaasappelschilfers. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat minstens 6 uren opstijven in de koelkast (maar het liefst de hele nacht).
  4. Voor het serveren trek je het bakpapier uit de vorm. Snijd de Sinterklaas Fudge in de lenge in 3 repen (dit gaat echt het beste als de fudge goed koud is) en daarna de repen in elk 10 blokjes. Serveer direct.

Eet smakelijk en fijne Feestdagen!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Sinterklaas Fudge met kruidnoten recept © betty' s kitchen

Category: Bakrecepten Tags: amandelen, amandelschaafsel, chocolade, fugde, gecondenseerde melk, karamel, kruidnoten, Nederlandse keuken, no-bake, pepernoten, roomboter, sinaasappels, Sinterklaas, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ontbijt Burrito
Volgend bericht: Het Geheim van Edam »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Massageatelier Majanka Boddé | Spicy Fudge schreef:
    10 september 2020 om 12:35 pm

    […] was nog nooit bij me opgekomen om zelf fudge te maken. Todat ik op instagram sinterklaasfudge van Betty’s kitchen tegenkwam. Dikke tip. Sint is echter weer uit het land en de kruidnoten uit […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee