Print

Recept: Sinterklaas Fudge met kruidnoten

Sinterklaas Fudge met kruidnoten recept © betty' s kitchen

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Het is prima als het papier te groot is en overhangt, dat maakt straks het er uit tillen van je Sinterklaas Fudge alleen maar makkelijker. Giet de gecondenseerde melk in het pannetje. Voeg de pure en melk chocolade toe, evenals de boter. Verwarm dit alroerende op medium vuur, totdat alles samensmelt. Haal daarna van het vuur.
  2. Roer de kruidnoten, 3 eetelepels amandelschaafsel, het amandelextract en slechts de helft van de sinaasappelrasp door het chocolademengsel heen, tot alles goed bedekt is met chocolade. Schep de Sinterklaas Fudge in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Druk het mengsel goed in de hoekjes.
  3. Bestrooi de bovenkant van de Sinterklaas fudge met de overgebleven eetlepel amandelschaafsel en de overgebleven sinaasappelschilfers. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat minstens 6 uren opstijven in de koelkast (maar het liefst de hele nacht).
  4. Voor het serveren trek je het bakpapier uit de vorm. Snijd de Sinterklaas Fudge in de lenge in 3 repen (dit gaat echt het beste als de fudge goed koud is) en daarna de repen in elk 10 blokjes. Serveer direct.

Eet smakelijk en fijne Feestdagen!

Groetjes, Betty