• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Knolselderij Burgers

Knolselderij Burgers

21 augustus 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Hello Veggielovers! Grillen jullie ook al met groente op de barbecue? Want deze knolselderij burgers zijn een heerlijk alternatief voor een stukje vlees van de grill. Daarnaast is groente eten alles behalve saai! Slinger jij de barbecue deze week nog eventjes aan?

Grillen met groenten

We eten met zijn allen steeds minder vlees en leggen meer de nadruk op koken met groenten.  Dat is leuk, want dat betekent dat ik bijvoorbeeld speciaal voor de barbecue ook aan de slag ging met vegetarische knolselderij burgers. Een beetje uit mijn comfortzone, maar grillen met groenten bleek een heel tof project te worden voor deze BBQ lover. Naast de watermeloen ham van vorige week is het dan ook nu tijd voor vegetarische knolselderij burgers, om jullie harten te stelen 🙂

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen

Zelf knolselderij burgers maken

Tijdens mijn zoektocht naar een vegetarische vervanger voor hamburgers, heb ik heel wat verschillende soorten mogen proberen, zoals tofu, tomaten en tot en met linzen burgers. Maar tijdens mijn laatste bezoek aan Texel werd ik blij verrast met knolselderij als burger: simpelweg een gegrilde plak knolselderij die best nog een lekkere bite had. Eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag met ook zelf knolselderij burgers maken. Daarnaast wilde ik die ook lekker op smaak brengen met een Aziatische marinade en mayonaise. Geloof me, die wil jij ook proeven!

Print

Knolselderij burgers voor op de bbq

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen
Print Recipe
  • Yield: 4-8 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 1 grote knolselderij,
  • 1 courgette,
  • 350 gram groene asperges,
  • 2 flinke eetlepels mayonaise,
  • 3 eetlepels zoete chilisaus,
  • 8 hamburger broodjes.

Voor de marinade:

  • 3 eetlepels (zonnebloem)olie,
  • 2 eetlepels sesamolie,
  • 2 eetlepels rijst azijn,
  • 2 eetlepel sojasaus.

Extra:

  • Barbecue (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium groente mandjeschaal voor op de barbecue.

Instructions

    1. Maak als eerste de marinade: meng hiervoor de (zonnebloem)olie, de sesamolie, rijst azijn en sojasaus door elkaar. Zet apart.
    2. Snijd het wortelige gedeelte van de knolselderij vlak af en leg met het snijvlak omlaag stabiel op de snijplank. Vervolgens snijd je de ‘zijkanten’ van de knolselderij er af. Het is niet erg als je niet mooi rond uitkomt. Een zeshoek of octagon kan ook. Leg daarna de knolselderij op zijn kant en snijd doormidden in 8 plakken van ca. 1 cm breed. De stroeve bovenkant geeft je houvast tijdens het snijden, maar gebruiken we niet.recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchenrecept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen
    3. Leg de knolselderij burgers naast elkaar op de snijplank en kwast ze, aan weerszijden, in met de marinade. Laat marineren terwijl je de rest van het recept volgt.
    4. Was de courgette en verwijder de steel. Je kunt ervoor kiezen om de courgette in dunne (ronde) plakjes te snijden. Of schaaf courgette linten met behulp van een kaasschaaf of mandoline. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af om het houtige gedeelte te verwijderen. Meng de courgette en asperges met 3 eetlepels van de marinade. Breng op smaak met een snufje peper, hussel goed om en stop in een groente stoommandje voor op de barbecue. Gril deze op indirecte hitte , naast de burgers. 
    5. Grill de knolselderij burgers op directe hitte op de barbecue, want zo krijg je die mooie grillstrepen. Ongeveer 8 minuten per kant is voldoende. Om het ruitpatroon te verkrijg je grill je 4 minuten, draai de knolselderij burgers een kwartslag en daarna nog eens 4 minuten. Keer daarna om en doe hetzelfde.
    6. Ondertussen roer je de mayonaise los met de zoete chili saus. De barbecue broodjes snijd je vast overlangs door en kun je eventueel ook kort grillen (als hier nog plek voor is op de barbecue).
    7. Beleg de onderste helft van je broodje met de gegrilde courgette, leg hierop de knolselderij burger en 2 asperges. Lepel hier de chili-mayo overheen en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen

 

Category: Barbecue keuken, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, chili saus, courgette, grillen, knolselderij, mayonaise, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas
Volgend bericht: Restaurant The Millèn Rotterdam (Marriott Hotel) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee