Print

Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas

recept samosa van papaya muhamara en geitenkaas © bettyskitchen
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • +/- 30 gram vruchtvlees van papaja
  • 50 gram kruimige aardappel (1 medium aardappel)
  • 50 gram smeerbare geitenkaas
  • 25 gram muhammara
  • 25 gram sojabonen (voorgekookt)
  • 1 el. zonnebloempitten
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop. Als je deegbladeren uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien.
  2. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappel. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Kook de aardappel +/- 15-20 minuten totdat hij gaar is. Giet af en zet even apart.
  3. Ondertussen halveer je de papaja en schep het vruchtvlees eruit. Verwijder de schil en snij de papaja in kleine blokjes. Je hoeft voor dit gerecht maar 30 gram te gebruiken, de rest kun je lekker verwerken in een fruitsalade of bijvoorbeeld in yoghurt of een smoothie.
  4. Prak in een kom de gare aardappel, papaja, geitenkaas, sojaboontjes, zonnebloempitten en muhammara door elkaar. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  5. Als je rechthoekige samosa’s wilt maken hoef je niks te doen. Wil je er ronde samosa’s van maken druk je met een kommetje rondjes uit de deegbladeren. (tip: Of gebruik een deegpers) Verdeel de vulling over de deegbladeren. Schep er niet teveel op wat anders sluiten ze niet goed. Klap de samosa met papaya dicht en druk met een vork de randjes aan. 
  6. Leg de samosa’s op het bakpapier op het rooster en plaats voor 20 minuten in het midden van de oven. Houd tussendoor goed in de gaten: zodra de bovenkant te donker wordt, plaats je het rooster iets lager in de oven.
  7. Laat de samosa met papaja licht afkoelen na de bereiding en dan zijn ze direct klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda