• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Travel / Uit eten in de Efteling

Uit eten in de Efteling

7 augustus 2014 Door Betina Oostveen 4 Reacties

dagje_efteling_het_wapen_van_raveleijn_1-002

Voor sommige dingen wordt je nooit te oud. Zo is een bezoek aan de Efteling ook nog steeds voor mij weggelegd, en kan ik weer even mijn hart ophalen aan het sprookjes bos, de Droomvlucht en het lekkere eten dat het park te bieden heeft. Lekkere eten? Jazeker, er is een hoop veranderd bij de Efteling de afgelopen jaren. Kijk mee naar ons dagje Efteling, waarbij wij ook gingen lunchen bij het Wapen van Raveleijn.

Samen met mijn zusje Babs en onze mannen in de auto voor een dagje Efteling. Goede wandelschoenen, Check! Een voorraadje water, check! Zonnebril, Check! Grote glimlach, Check! en op naar een warm dagje in Kaatsheuvel. In de hoop om een beetje verkoeling te zoeken maakten wij o.a. een tocht in de Piraña, en kwam deze dame er (als enige) gelukkig droog uit.

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_3-001

Helaas kan ik dit niet van de rest van het reisgezelschap zeggen…  Maar wat kan het ons deren… Het is warm, we zijn weer even 14 jaar oud en mogen lekker doen waar we zin in hebben. Het park en de bijbehorende pret, is nog precies zoals ik het mij herinner, op 1 ding na: Het eten…

Eten in de Efteling

Was het vroeger zo dat je met de hele familie volvette frieten en een frikandel ging halen tijdens je bezoek, zo heb je vandaag de dag veel meer keus voor eten in de Efteling. Je vind er bijvoorbeeld het Octopus restaurant waar verse pasta’s of pannini’s worden bereidt (bij de uitgang van de Panda Droom) . Of wat dacht je van broodjes gyros met salade, een gezonde yoghurt of vers fruit to-go op de bazaar bij de Fata Morgana.

dagjes_efteling_wapen_van_raveleijn_2-001

Maar je kunt er ook terug naar Koloniale Tijden in Station de Oost (vlakbij de Python): Daar vind je vandaag de dag een complete foodcourt met baguettes, salades, snacks en nog meer Oosterse gerechten. Of sluit aan bij een van de vele buffet restaurants en neem alsnog een portie friet als je wilt. Hoe dan ook, als je nu gaat eten in de Efteling, dan is de keuze tegenwoordig reuze. Nu maakt dit voor kinderen vaak niet zo veel uit, maar met name het volwassen publiek, zoals de papa’s en de mama’s, maar ook menig tiener, 20 of 30 plusser, zullen dit zeer op prijs stellen.

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_4-001

Bourgondisch eten bij Het Wapen van Raveleijn

Naast dit alles kun je ook nog eens terug in de tijd, naar ridders, jonkvrouwen en draken. Naast de ‘arena’ van de bekende Raveleijn show, vind je namelijk het restaurant:  Het Wapen van Raveleijn.  Het restaurant is door ons gezelschap gekroond tot favoriet tijdens het bezoek aan de Efteling!  Je kunt namelijk heerlijk bourgondisch eten bij Het Wapen van Raveleijn. Laat dat bestek maar lekker liggen en deel met zijn allen een plankje met vlees, kazen en broden. Niks snijden, lekker scheuren, en ondertussen geniet je van de houten balken, kroonluchters en rustieke look van het restaurant.

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_5

Aan werkelijk elk detail is gedacht, zelfs in de grote open keuken. En het enige dat  nog ontbrak was een kelk om het drinken in te serveren. Maar dat was dan ook het enige. In dit restaurant kun je terecht voor de lunch, maar ook voor een uitgebreid diner met o.a. kippetjes van het spit en appeltaart. hmmmmmmm.

Lunchen bij Raveleijn

Voor de lunch namen wij plaats op het terras, waarbij je tevens uitzicht hebt op de show van ‘Raveleijn’ (check de website voor actuele aanvangstijden). En dit is wat wij gegeten hebben:

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_6a-001Huisgemaakte tomatensoep met croutons. Daarnaast een pannetje met heerlijk romige kippenragout met champignons en verse bieslook. Dit werd geserveerd met Bourgondisch brood en dat brood was me toch lekker!


dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_6b-002Ravelijnse Sandwich met Spianata Romana en een knapperige salade.


dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_6c-001Diverse spijzen op een plank. Voor het ultieme bourgondische gevoel deel je gezamenlijk diverse vleeswaren, gerookte zalm, makreel mousse, gezouten roomboter, kaas, olijven, augurken, zilveruitjes en weer dat heerlijke Bourgondische brood.

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_6d-001En als je dan toch in Brabant bent, moet je uiteraard ook een worstenbroodje nemen.


dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_7-001

En ondertussen kijken we vanaf de zijkant naar een Raveleijn Show. Normaal gesproken zul je kaartjes moeten reserveren voor deze show, maar vanaf de zijlijn hadden wij ook prima zicht.. en een tafel vol eten.. wat wil je nog meer?!

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_6e-001

Na afloop nemen wij enkel nog  koffie en stroopwafel toe, die werden geserveerd in dit ‘retro’ servies, leuk he!  Lunchen bij Raveleijn kan ik een ieder aanbevelen, want je krijg hier echt waar voor je geld. Het eten is nog eens goed op smaak en het is gewoon heel leuk om op Bourgondische wijze het eten met elkaar te delen.

Waaghalzen en angsthazen

Na deze uitgebreide en Bourgondische lunch kan iedereen niet wachten om de achtbanen in te gaan. Tja, je moet er een stevige maag voor hebben, dus op naar de Python en (meerdere rondjes in) de Vogel Rok, een supersnel avontuur met Joris en de Draak en een tenenkrommend ritje in de Vliegende Hollander.

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_8-002Voor je het weet is de middag reeds verstreken en hebben we nog maar een uur tot sluitingstijd!  Op weg naar de uitgang sluiten wij af in de ronddraaiende Pagode, met prachtig uitzicht over heel de Efteling, en daarna gaan wij nog een hapje eten in het pannenkoekenrestaurant van de Efteling.

dagje_efteling_wapen_van_ravelijn_9

In Polles Keuken

Dit is ook zo’n plek voor jong en oud!  In Polles Keuken worden de pannenkoeken naar geheim recept gebakken en kun je maar liefst uit 10 zoete of 10 zoute varianten kiezen. Dit is trouwens ook dé uitgelezen plek om neer te strijken voor een feestelijk familie taartje, voor als je wat te vieren hebt. Je kunt er namelijk gewoon een taartje voor 4 personen bestellen.

dagje_efteling_wapen_van_raveleijn_10

Na het avondeten hobbelen wij rustig terug naar de uitgang (die is gelukkig niet meer ver) en rijden terug naar huis. We hebben gegierd en gebruld, gelachen en heerlijk gegeten. Het is fijn dat de Efteling zelfs zonder kinderen een hele leuke plek is om een familie uitje door te brengen.

genieten_groetjes_betty

 Dit artikel betreft een samenwerking met  ‘De Efteling’ maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
 

Category: Travel Tags: EFteling, Kaatsheuvel, pannenkoeken, reisblog

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Salade met gegrilde witvis en paprika reepjes
Volgend bericht: Pita sa krompirom (krompiruša) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Desiree Sip

    7 augustus 2014 om 9:28 am

    Wat een leuke dag heb jij in de Efteling gehad. Super fijn dat je er tegenwoordig wel zo lekker kunt eten. Mijn beeld van eten in een pretpark is ook nooit zo bijzonder, maar als ik dit zo hoor en zie is dat inderdaad heel erg veranderd!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 augustus 2014 om 7:49 pm

      Dankjewel Desiree,
      en het is inderdaad zo veel beter als het vroeger was!

      Beantwoorden
  2. Sheelagh

    7 augustus 2014 om 9:29 am

    Dat eten ziet er echt superlekker uit… vooral die plank met lekkers! Ik wil ook uitgenodigd worden door de Efteling, zo leuk! 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 augustus 2014 om 7:49 pm

      Het is echt een aanrader Sheelagh!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in