Wil je lekker kunnen genieten van een fris stukje taart boordevol eiwitten? Ik ging aan de slag met een gezondere cheesecake en maakte deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt!
Een roze kwarktaart met aardbeien maken
Mijn opa was altijd fan van kwarktaart. Terwijl iedereen het liefst een appeltaart op verjaardagen at, vroeg opa altijd of er ook een kwarktaart was. Op een gegeven moment werden deze alleen al speciaal gebakken voor opa en daarmee bleken steeds meer mensen ook fan te worden van de frisse en romige kwarktaart. Inmiddels heb ik er al meerdere varianten van online staan dus leef je lekker uit met recepten uitproberen. Maar deze roze kwarktaart met aardbeien breng ik op smaak met basilicum en munt en dan maakt hem er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben! Daarnaast zoet ik deze ook met een beetje honing in plaats van suiker, dus het blijkt ook nog eens een gezonde(re) kwark taart te zijn!
Nog meer (gezondere) kwarktaart recepten
Oh wat kan ik toch heerlijk genieten van zo’n romige maar frisse kwarktaart! Jullie ook? Uiteraard kun je op deze site nog meer (gezondere) kwartaart recepten terugvinden. Maak bijvoorbeeld ook een deze klassieker: een citroen kwart taart! Maar met een ‘gestoomde’ kwarktaart met chocolade steel je ook echt de show! Wist je dat je voor het ontbijt zelfs deze oranje ontbijttaart met yoghurt en perzik kunt maken!
Recept: kwarktaart met aardbeien
Wil je lekker genieten van een lekker stukje taart? Maak dan eens deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt. Je maakt deze taart met een koekjes deegbodem en hij bevat lekker veel eiwitten en proteine dankzij de magere kwark.
- Prep Time: 15 min + 3 uur koelen
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 3 uur en 10 minuten
- Yield: 10–12 personen 1x
- Category: Taart
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 200 gram volkoren biscuits
- 120 gram boter
- 6 gelatine blaadjes
- 250 gram aardbeien, schoongemaakt
- ½ citroen, uitgeperst
- 5 eetlepels water
- 3 eetlepels honing
- 10 blaadjes basilicum en munt
- 250 ml slagroom
- 450 gram magere kwark (met aardbeien)
Extra:
- foodprocessor
- keukenmixer met garde
- springvorm met doorsnede 20 – 24 cm
- kookpannetje
Instructions
- Week als eerste de gelatine blaadjes in een pan met koud water. Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Vermaal de koekjes in een foodprocessor tot kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pan en meng daarna de koekkruimels hier doorheen. Roer goed door en stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de springvorm in de koelkast om alvast de bodem op te laten stijven.
- Verwarm een steelpannetje op middelhoog vuur en breng de aardbeien, citroensap, water en honing een paar minuten aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de basilicum en munt toe en pureer het geheel. Knijp vervolgens de gelatine goed uit en stop bij de aardbeien. Roer goed door om op te smelten en zet daarna eventjes apart om een beetje af te koelen (maar niet hard laten worden).
- Klop de slagroom ondertussen stijf in de keukenmixer met garde.
- Tot slot roer je de kwark goed door het aardbeien mengsel. Spatel hier de opgeklopte slagroom door heen en zorg dat er geen ‘klontjes’ overblijven. Giet het mengsel bovenop de koekbodem, dek af met huishoud folie en laat (minstens) 3 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de kwarktaart eventueel met nog extra (gehalveerde aardbeien en verse blaadjes munt of basilicum. Je kunt de taart ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kwarktaart met aardbeien wilt maken!
Kirsten
Gebruik je ongezoete slagroom??
Betina Oostveen
Hi Kirsten,
ik gebruik inderdaad ongezoete slagroom. Zoals je kunt lezen is de taart al gezoet met vers fruit en honing. En daarnaast is de optimel ook al zoet van smaak.
Dus zo hoef je geen extra suiker meer toe te voegen, maar kun je wel genieten van een lekkere taart die goed op smaak is.
Meerdere personen hebben de taart reeds getest, en zij vonden hem allemaal ‘zoet’ genoeg. 🙂
Groetjes,
Betty