• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kwarktaart met aardbeien

Kwarktaart met aardbeien

7 juli 2023 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Wil je lekker kunnen genieten van een fris stukje taart boordevol eiwitten? Ik ging aan de slag met een gezondere cheesecake en maakte deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt!

Een roze kwarktaart met aardbeien maken

Mijn opa was altijd fan van kwarktaart. Terwijl iedereen het liefst een appeltaart op verjaardagen at, vroeg opa altijd of er ook een kwarktaart was. Op een gegeven moment werden deze alleen al speciaal gebakken voor opa en daarmee bleken steeds meer mensen ook fan te worden van de frisse en romige kwarktaart. Inmiddels heb ik er al meerdere varianten van online staan dus leef je lekker uit met recepten uitproberen. Maar deze roze kwarktaart met aardbeien breng ik op smaak met basilicum en munt en dan maakt hem er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben! Daarnaast zoet ik deze ook met een beetje honing in plaats van suiker, dus het blijkt ook nog eens een gezonde(re) kwark taart te zijn!

recept kwarktaart met aardbeien
kwarktaart met aardbeien © bettyskitchen.nl

Nog meer (gezondere) kwarktaart recepten

Oh wat kan ik toch heerlijk genieten van zo’n romige maar frisse kwarktaart! Jullie ook? Uiteraard kun je op deze site nog meer (gezondere) kwartaart recepten terugvinden. Maak bijvoorbeeld ook een deze klassieker: een citroen kwart taart! Maar met een ‘gestoomde’ kwarktaart met chocolade steel je ook echt de show! Wist je dat je voor het ontbijt zelfs deze oranje ontbijttaart met yoghurt en perzik kunt maken!


Print

Recept: kwarktaart met aardbeien

kwarktaart met aardbeien © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je lekker genieten van een lekker stukje taart? Maak dan eens deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt. Je maakt deze taart met een koekjes deegbodem en hij bevat lekker veel eiwitten en proteine dankzij de magere kwark.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 3 uur koelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 3 uur en 10 minuten
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram volkoren biscuits
  • 120 gram boter
  • 6 gelatine blaadjes
  • 250 gram aardbeien, schoongemaakt
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 5 eetlepels water
  • 3 eetlepels honing
  • 10 blaadjes basilicum en munt
  • 250 ml slagroom
  • 450 gram magere kwark (met aardbeien)

Extra:

  • foodprocessor
  • keukenmixer met garde
  • springvorm met doorsnede 20 – 24 cm
  • kookpannetje

Instructions

  1. Week als eerste de gelatine blaadjes in een pan met koud water. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Vermaal de koekjes in een foodprocessor tot kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pan en meng daarna de koekkruimels hier doorheen.  Roer goed door en stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met  de bolle kant van een lepel. Stop de springvorm in de koelkast om alvast de bodem op te laten stijven.
  3. Verwarm een steelpannetje op middelhoog vuur en breng de aardbeien,  citroensap, water en honing een paar minuten aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de basilicum en munt toe en pureer het geheel. Knijp vervolgens de gelatine goed uit en stop bij de aardbeien. Roer goed door om op te smelten en zet daarna eventjes apart om een beetje af te koelen (maar niet hard laten worden).
  4. Klop de slagroom ondertussen stijf in de keukenmixer met garde.
  5. Tot slot roer je de kwark goed door het aardbeien mengsel. Spatel hier de opgeklopte slagroom door heen en zorg dat er geen ‘klontjes’  overblijven.  Giet het mengsel bovenop de koekbodem, dek af met huishoud folie en laat (minstens) 3 uur in de koelkast opstijven. 
  6. Garneer de kwarktaart eventueel met nog extra (gehalveerde aardbeien en verse blaadjes munt of basilicum. Je kunt de taart ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kwarktaart met aardbeien © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kwarktaart met aardbeien wilt maken!

Category: Taart Recepten Tags: frambozen, honing, koekjes, kwark, kwarktaart, no-bake, ontbijttaart, optimel, slagroom, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x Tex Mex recepten
Volgend bericht: Koreaanse Gebakken Aubergine (Gaji Bokkeum) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kirsten

    28 februari 2014 om 12:49 pm

    Gebruik je ongezoete slagroom??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 februari 2014 om 1:36 pm

      Hi Kirsten,

      ik gebruik inderdaad ongezoete slagroom. Zoals je kunt lezen is de taart al gezoet met vers fruit en honing. En daarnaast is de optimel ook al zoet van smaak.
      Dus zo hoef je geen extra suiker meer toe te voegen, maar kun je wel genieten van een lekkere taart die goed op smaak is.
      Meerdere personen hebben de taart reeds getest, en zij vonden hem allemaal ‘zoet’ genoeg. 🙂

      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in