Print

Recept: kwarktaart met aardbeien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je lekker genieten van een lekker stukje taart? Maak dan eens deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt. Je maakt deze taart met een koekjes deegbodem en hij bevat lekker veel eiwitten en proteine dankzij de magere kwark.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 3 uur koelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 3 uur en 10 minuten
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram volkoren biscuits
  • 120 gram boter
  • 6 gelatine blaadjes
  • 250 gram aardbeien, schoongemaakt
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 5 eetlepels water
  • 3 eetlepels honing
  • 10 blaadjes basilicum en munt
  • 250 ml slagroom
  • 450 gram magere kwark (met aardbeien)

Extra:

Instructions

  1. Week als eerste de gelatine blaadjes in een pan met koud water. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Vermaal de koekjes in een foodprocessor tot kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pan en meng daarna de koekkruimels hier doorheen.  Roer goed door en stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met  de bolle kant van een lepel. Stop de springvorm in de koelkast om alvast de bodem op te laten stijven.
  3. Verwarm een steelpannetje op middelhoog vuur en breng de aardbeien,  citroensap, water en honing een paar minuten aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de basilicum en munt toe en pureer het geheel. Knijp vervolgens de gelatine goed uit en stop bij de aardbeien. Roer goed door om op te smelten en zet daarna eventjes apart om een beetje af te koelen (maar niet hard laten worden).
  4. Klop de slagroom ondertussen stijf in de keukenmixer met garde.
  5. Tot slot roer je de kwark goed door het aardbeien mengsel. Spatel hier de opgeklopte slagroom door heen en zorg dat er geen ‘klontjes’  overblijven.  Giet het mengsel bovenop de koekbodem, dek af met huishoud folie en laat (minstens) 3 uur in de koelkast opstijven. 
  6. Garneer de kwarktaart eventueel met nog extra (gehalveerde aardbeien en verse blaadjes munt of basilicum. Je kunt de taart ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!