• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Risotto met saffraan en spinazie

Risotto met saffraan en spinazie

7 april 2015 Door Betina Oostveen 6 Reacties

April doe wat hij wil… en ik immers ook..  Dus als het warme voorjaarweer ver te zoeken is, kruip ik het liefst de bank op met een bord dampende risotto… Alsof het een koude herfstdag is..  Deze prachtige gele risotto met saffraan en spinazie geeft mij dan ook spontaan lekkere trek en zin in het voorjaar!

Met dit recept voor risotto met saffraan en spinazie kun je nog volop variëren. Ben je bijvoorbeeld geen liefhebber van spinazie, dan kun je ook bijvoorbeeld asperge stukjes of doperwtjes toevoegen. Het is in ieder geval een heerlijke en complete vegetarische maaltijd. Maar je kunt er nog een stukje zalm met pesto uit de oven bij serveren. Het recept voor deze risotto met saffraan en spinazie is overigens overgenomen uit het kookboek Simple Pleasures van Annabel Langbein. Maar het was zo lekker smullen dat ik hem ook absoluut met jullie moest delen!

Risotto met saffraan en spinazie

Recept voor Risotto met saffraan en spinazie:

(Hoofdgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten Risotto met saffraan en spinazie: 

  • 25-30 draadjes saffraan,
  • 1 – 1.5 liter  hete kippen- of groente bouillon,
  • 1 grote ui,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 300 gram arborio of carnaroli rijst (rijst met een ronde korrel),
  • 125 ml droge witte wijn (Chardonnay of Sauvignon Blanc),
  • 300 gram verse spinazie blaadjes,
  • 25 gram (room)boter,
  • 75 gram  geraspte Parmezaanse of Pecorino kaas,
  • versgemalen peper,

Bereidingstijd: 10+ 30 minuten.

Bereidingswijze Risotto met saffraan en spinazie:

  1. Roer de saffraandraadjes door de hete bouillon, en zet apart.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Schil de bleekselderij met een dunschiller,(om de draden te verwijderen,) en snijd daarna in kleine blokjes. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij in 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de rijst (zonder te wassen!) toe en bak al roerende een paar minuten mee, totdat de rijst mooi glazig en wit is.
  3. Voeg de wijn toe en laat deze al roerende absorberen (de alcohol verdampt uiteraard). Draai nu het vuur iets lager, en voeg één soep-opscheplepel met saffraanbouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de rijst. Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.
  4. Proef even of de rijst beetgaar is. Voeg uiteindelijk de spinazie toe aan de risotto en roer goed door om de blaadjes te laten slinken.Voeg eventueel nog een beetje extra bouillon toe als deze te droog is.
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de boter en Parmezaanse kaas toe. Roer het geheel even goed door en laat daarna 2-3 minuten rusten met de deksel op de pan.  Schep de risotto met saffraan en spinazie in diepe borden en maak af met wat versgemalen peper. Serveer dit gerecht direct en het liefst met een pinot grigio.

Buon Appetito!

Risotto met saffraan en spinazie

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bleekselderij, boter, bouillon, Glutenvrij, knoflook, Parmezaanse kaas, rijst, risotto, saffraan, spinazie, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Maart 2015
Volgend bericht: Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Els

    12 januari 2014 om 8:09 pm

    Ziet er heel lekker uit! Risotto is ook 1 van mijn favoriete gerechten, dus ga deze binnenkort zeker een keer proberen, bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 januari 2014 om 10:52 am

      Dan hoor ik graag wat je er van vond!
      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
  2. Walter

    21 april 2015 om 11:13 am

    Gisterenavond gemaakt samen met een varkenshaasje gewikkeldd in spek; bedankt voor de tip

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 april 2015 om 10:01 am

      Hi Walter,
      graag gedaan, en ik hoop dat het gesmaakt heeft! 🙂

      Beantwoorden
  3. des

    1 oktober 2015 om 11:50 am

    yess dit recept zocht ik, de aflevering was laatst nog op tv. maar ik dacht dus dat zij die hele pan boullion er gewoon bij mieterde?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 oktober 2015 om 9:45 am

      Hi Des,

      in het boek giet Annebel het er ook meteen bij, maar omschrijft dan ook dat zij dan een ‘soepachtige’ risotto lekker vind. Daarom heb ik het recept ook aangepast, naar een risotto die wij thuis lekker(der) vinden. Je mag natuurlijk zelf weten wat jij wilt doen.

      Succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee