• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Regenboog pannenkoeken

Regenboog pannenkoeken

24 april 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Word jij ook zo vrolijk als ik van deze kleurrijke regenboog pannenkoeken? Je maakt ze in een handomdraai en zult er ongetwijfeld je gasten mee verrassen als hapje tijdens een high tea. Of eet ze gewoon lekker zelf als lunch of licht diner.

regenboog pannenkoeken maken vegetarisch r

Nog een voordeel bij deze regenboog pannenkoeken: ze zitten vol met verstopte groenten en zijn dus nog gezond ook! Hoe mooi is het dat je op een natuurlijke manier kleur kunt toevoegen aan een basisrecept als pannenkoeken en je zo’n feestje op tafel zet. Leuk ook om in het weekend met de kinderen te maken!

Zelf regenboog pannenkoeken maken

Ik rolde de pannenkoeken dus op, om er echte regenboogrolletjes van te maken, maar je kunt de pannenkoeken natuurlijk ook los eten. Ten eerste kun je de rode bietjes pannenkoeken zijn bijvoorbeeld heerlijk als je ze belegt met verkruimelde geitenkaas en rucola er overheen. Ten tweede kun je de groene spinaziepannenkoek kun je bijvoorbeeld beleggen met geroosterde pijnboompitjes en boursin, voor een compleet andere smaakbeleving. En tot slot kun je de gele kerrie pannenkoeken bestrooi je met wat gebakken prei. Net waar je zin in hebt!

Print

Recept: Regenboog pannenkoeken

regenboog pannenkoeken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml. halfvolle melk
  • Snuf zout
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 gekookte rode biet (ongeveer 150 gram)
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • Bakboter en olijfolie om te bakken

Voor de vulling:

  • 120 gram zuivelspread
  • 20 gram geraspte oude kaas
  • 1 tl. extra vierge olijfolie
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden (of een paar takjes verse)
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Mixer/garde
  • Staafmixer
  • Prikkers om de rolletjes vast te zetten

Instructions

  1. Maak eerst het basisbeslag voor de regenboog pannenkoeken: Doe de bloem, eieren, melk en een snuf zout in een beslagkom en mix dit met een mixer of garde tot een egaal mengsel. 
  2. Verdeel het beslag vervolgens in 3 kommen. Rasp de biet en voeg de rasp en het sap toe aan 1 van de 3 kommen. Aan de ander voeg je de verse spinazie toe en aan de laatste kom de kerriepoeder en kurkuma. 
  3. Mix het beslag met de bietjes en het beslag met de verse spinazie nu met de staafmixer tot een egaal mengsel. Spoel de staafmixer tussendoor even af zodat de kleuren niet met elkaar mengen. 
  4. Verwarm in een koekenpan 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie. Bak nu om beurten de pannenkoeken. Hou ze warm door een steelpannetje met een klein laagje water op het vuur te zetten met hierop een bord. Hier kun je de pannenkoeken dan opstapelen. Voeg indien nodig tussendoor nog wat bakboter/ olijfolie toe aan de pan voor het bakken.  
  5. Meng ondertussen in een kom de ingrediënten voor de vulling: de zuivelspread, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, een snuf zout en peper en olijfolie. 
  6. Zodra de pannenkoeken klaar zijn ga je ze opbouwen. Per rol gebruik je 1 groene, 1 gele en 1 rode pannenkoek. Stapel ze op elkaar met daartussen een klein laagje van het zuivelspread-mengsel. Rol de stapel regenboog pannenkoeken vervolgens op elkaar en snij voorzichtig in plakjes. Zet de rolletjes vast met een prikker. Ze zijn natuurlijk het lekkerst als je ze meteen serveert! 

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

regenboog pannenkoeken

Category: High Tea Recepten, Lunch recepten Tags: bloem, eieren, hapje, kerrie, kidsproof, Kinderen, kurkuma, melk, Nanda Appelman, oude kaas, pannenkoeken, rode bieten, spinazie, vegetarisch, zuivelspread

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Chef Thomas Cafe in Zandvoort
Volgend bericht: Spanakopita (Griekse Spinazietaart) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee