• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Tiramisu zonder alcohol en ei

Tiramisu zonder alcohol en ei

11 december 2015 Door Betina Oostveen 15 Reacties

Jump to Recipe

Tiramisu maakt je blij! Letterlijk volgens de Italiaanse vertaling. Maar deze tiramisu zonder alcohol en ei is zelfs ‘zwangerproof ‘ en geschikt voor kleine kinderen. Maar bovenal is hij gewoon erg lekker!

Tiramisu maken zonder eieren

Ik maak tiramisu het liefst met opgeklopte rauwe eieren! Dat is de klassieke manier voor tiramisu maken, Maar helaas is deze variant niet geschikt voor iedereen. Zwangere vrouwen kun je beter geen rauwe ei serveren evenals kleine kinderen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om dit typisch Italiaanse toetje te maken, dus besloot ik om de eieren te vervangen door opgeklopte slagroom! Daarnaast laat ik de alcohol ook achterwege en zoet deze tiramisu zonder alcohol met enkel honing. Zo kan ik hem vrijwel aan iedereen serveren, ongeacht leeftijd, zwangerschap of geloofsovertuiging.

recept tiramisu zonder alcohol of ei

Nog meer alcoholvrije tiramisu recepten

Hoewel dit recept zonder alcohol of ei het meest dicht bij het originele recept komt, hebben wij nog meer alcoholvrije tiramisu recepten online staan. Verras namelijk iedereen rond de feestdagen met deze pepernoten tiramisu! Echt een verrukkelijke twist met ingrediënten die je waarschijnlijk al standaard in huis hebt liggen! Maar deze tropische tiramisu met mango, kokos en banaan is een aanrader voor warme zomerse dagen! Hoe dan ook, geniet lekker van tiramisu recepten op onze site!


Print

Recept: Tiramisu zonder alcohol en ei

recept tiramisu zonder alcohol of ei © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Tiramisu maakt je blij! Letterlijk volgens de Italiaanse vertaling. Maar deze tiramisu zonder alcohol en ei is zelfs ‘zwangerproof ‘ en geschikt voor kleine kinderen. Maar bovenal is hij gewoon erg lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 4 uren opstijven
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram lange vingers,
  • 1 dl vers gezette espresso,
  • 2 eetlepels vloeibare honing,
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker,
  • 250 gram mascarpone (30 minuten van tevoren uit de koelkast halen),
  • cacao poeder

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • klein bolzeefje
  • Kleine schaal, ruim pastabord of 4 kommetjes

Instructions

  1. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  2. Los de honing op in espresso (goed doorroeren) en besprenkel hiermee de lange vingers. Je kunt de lange vingers ook één voor één even in de koffie dopen en dan meteen in de vormpjes doen.
  3. Klop de slagroom stijf met behulp van een keukenmixer. Zodra het de slagroom lobbig wordt voeg je de poeder suiker, al kloppende, toe. Klop hier vervolgens de mascarpone doorheen. Niet te hard of te lang kloppen, want je wil niet dat het mengsel zijn luchtigheid verliest.
  4. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de schaaltje. Verdeel hier vervolgens nog een laag lange vingers met espresso overheen. En top weer af met het overgebleven mascarpone mengsel.
  5. Schep wat cacaopoeder in een klein zeefje en schud deze boven de tiramisu om geheel te bedekken in cacao. Dek daarna de schaal af en zet minstens 3 uur (Maar het liefst de hele nacht) in de koelkast om op te laten stijven.
  6. Deze tiramisu zonder alcohol kun je het beste eventje 5-10 minuten voor het serveren uit de koeling halen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Party tip! (zie foto) voor een kinderfeestje verdubbelde ik het recept en maakte deze tiramisu in een kleine glazen ovenschaal van ikea. Er hebben totaal 12 kinderen van gesmikkeld!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tiramisu zonder alcohol of ei © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tiramisu zonder alcohol en ei wilt gaan maken.

Category: Nagerechten Tags: alcohol, chocolade, eieren, honing, Italiaanse Keuken, koffie, lange vingers, mascarpone, suiker, tiramisu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Effe Anders in Purmerend
Volgend bericht: Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    11 december 2015 om 8:19 pm

    Wauw, lijkt me erg lekker! 🙂 Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar ga dit recept eventjes opslaan!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 december 2015 om 10:23 pm

      Zeker een keer proberen en dan intens van genieten! 🙂

      Beantwoorden
  2. Dorien

    11 december 2015 om 11:19 pm

    Ik had deze zomer op Sardinië enorm lekkere tiramisu gegeten, ook zo ontzettend romig en lekker! Dus deze ga ik zekers maken, benieuwd of deze in de buurt komt! Klinkt in ieder geval wel heel lekker

    Beantwoorden
  3. Renate

    12 december 2015 om 12:27 am

    Hoi. Ziet er heerlijk uit! Wat doe je met de andere helft van het mascarpone mengsel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 december 2015 om 12:52 am

      opeten natuurlijk,
      dus ik heb het er meteen even bijgezet 🙂 bedankt!

      Beantwoorden
  4. Ilse

    26 december 2019 om 2:32 pm

    In het recept staat eierdooiers maar ik neem aan dat je eiwit bedoelt??

    Gr ilse

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 december 2019 om 12:20 pm

      Hi Ilse,
      tiramisu maak je met eierdoorers.

      Beantwoorden
  5. Marianne

    20 mei 2020 om 12:44 pm

    Kun je er ook nog Tia Maria aan toevoegen? En kun je dan beter de honing achterwege laten?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 mei 2020 om 3:33 pm

      Hi Marianne,
      de honing kun je inderdaad vervangen door Tia Maria! Doen wij ook wel eens als we enkel met volwassenen zijn.

      Beantwoorden
  6. Mieke

    25 september 2020 om 2:20 pm

    Ha Betina,

    Het recept heet Tiramisu zonder alcohol en ei. Waarom staat er dan: kop de eierdooiers? Moet dat niet zijn: klop de slagroom?

    Groet,
    Mieke

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 september 2020 om 3:11 pm

      Hi Mieke,
      jazeker! En ik zie inderdaad dat er iets fout staat! Ga het meteen aanpassen en bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden
  7. Ungila Hoorweg

    4 oktober 2020 om 9:42 pm

    Hi Betina,
    Ik was op zoek naar tiramisu zonder ei en kwam hier terecht. Vandaag gemaakt en hij is echt geweldig!!! Word er echt helemaal blij van! Ik heb hem wel koemelkvrij gemaakt ivm m’n allergie. Maar deze ga ik zeker nog vaker maken! Dank je voor het heerlijke en makkelijke (!) recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2020 om 9:59 pm

      Hi Ungila,
      wat ontzettend leuk om te horen! Geniet lekker van het recept!

      Beantwoorden
  8. Else

    1 december 2022 om 8:13 pm

    Kan ik in plaats van honing ook amandelextract toevoegen? Lijkt me lekker omdat je dan een soort amaretto-smaak krijgt.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2022 om 10:01 am

      Hi Else,
      jazeker, gewoon doen hoor!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee