• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Rabarbertaart met Frangipane

Rabarbertaart met Frangipane

28 augustus 2015 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Ik heb jullie al vaker verteld dat rabarber een hele mooie groente soort is voor zoete baksels. En deze rabarbertaart met frangipane bewijst dat maar weer! Wat een prachtig recept is dit en die moest ik natuurlijk met jullie delen!

Decadente Britse rabarbertaart

Rabarber is zo’n heerlijke groente! Deze friszure stengel leent zich uitermate voor toetjes & desserts en inmiddels sta ik ook met een flesje rabarber onder de douche. De rabarber leent zich dan ook om een heerlijke rabarbertaart mee te maken en deze Engelse rabarbertaart met frangipane is buitengewoon luxe & decadent!

Het recept van deze rabarber taart met frangipane komt van de jongste Michelin sterren chef uit Engeland: Tommy Banks van The Black Swan in Yorkshire. En het is ook juist Yorkshire die weer bekend staat om zijn rabarber oogsten!

recept_rabarbertaart_met_frangipane_en_rozensiroop_1-001

Op dit moment zijn de rabarbers nog in het seizoen, dus je groenteboer heeft vast nog wel een kilootje voor je over! Het vergt even een karweitje, maar dan heb je ook een heel bijzondere rabarbertaart. Ik serveerde hem afgelopen week op de verjaardag van Dylan, dus de hele familie heeft hem al goedgekeurd! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber!

Wat is Frangipane?

Zodra je ergens de naam ‘ Frangipane’  ziet staan, dan weet je meteen dat er amandelmeel in het recept verwerkt zit. De Frangipane laag van deze taart heeft dan ook wat weg van amandelspijs. En zoals bij mijn eerdere baksels, zoals deze Koningdagcake, weet je dat je gewoonweg een heerlijk luxe taartje in handen hebt.

Tip voor je begint: zorg er in ieder geval voor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn! En… deze rabarber taart komt het beste tot zijn recht als je hem een nachtje in de koelkast stop. Zo kan de jam en de frangipane laag een beetje opstijven en nog lekkerder worden.

Print

Recept: Rabarbertaart met Frangipane

rabarbertaart met frangipane

Deze luxe rabarbertaart met frangipane en rozensiroop is afkomstig van de Britse Michelin sterren chef Tommy Banks. Dan weet je gewoon dat dit een hele bijzondere taart moet zijn!

  • Author: Tommy Banks
  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 14 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten rabarber jam:

  • 850 gram rabarber, in stukjes, (+ evt. 1 extra stengel voor decoratie)
  • 300 gram suiker,
  • sap van 1 citroen.

Ingrediënten ‘shortcrust’ deegbodem:

  • 750 gram bloem,
  • 375 gram roomboter,
  • 300 gram poedersuiker,
  • 1 ei,
  • 3 eierdooiers.

Ingrediënten Frangipane:

  • 200 gram roomboter,
  • 200 gram suiker,
  • 200 gram amandelmeel,
  • 4 eieren,
  • 40 gram bloem,
  • 1 theelepel amandel essence.

Ingrediënten rozensiroop:

  • 100 gram suiker,
  • 100 gram water,
  • 20 gram gedroogde rozenblaadjes *

( *  Kun je geen gedroogde rozenblaadjes vinden? Gebruik dan slechts 60 gram water + 40 gram rozenwater.) 

Extra:

  • middelgrote pan,
  • oven,
  • springvorm met hoge rand,  25 cm doorsnede,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • bakrijst of bakbonen,
  • keukenmachine met kom,
  • extra kom,
  • klein pannetje,
  • houten lepel.

Instructions

  1. Maak als eerste de rabarberjam: breng de rabarber, suiker en citroensap aan de kook in een klein pannetje en laat minstens 30 minuten doorpruttelen op medium-laag vuur. Test de jam op een koud bord: indien hij nog niet ‘vast’ genoeg wordt met afkoelen, dan kun je de jam gerust nog 5 extra minuten doorkoken en opnieuw testen. Zet vervolgens apart om af te koelen.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 170 graden (155 hete lucht) en bekleed de springvorm met bakpapier. Vervolgens ga je de deegbodem maken: Wrijf het bloem, poedersuiker en boter uit tot een kruimelig deeg (op het aanrecht). Doe dit rustig en wrijf delicaat door elkaar tot je de textuur van broodkruimels hebt. Voeg vervolgens het ei toe om meer een deegtextuur te krijgen.
  3. Pak het deeg bij elkaar, vorm een bal en druk deze plat. Gebruik een deegroller om het deeg licht uit te rollen tot een plak en bekleed hiermee de springvorm en opstaande rand mee. Dek het deeg vervolgens goed af met bakpapier, ook in de hoek, en stort de vorm vol met bakrijst of bakbonen. Blind bak te taart in de oven gedurende 15 minuten. Verwijder de bakrijst of bonen en voorzichtig het vel bakpapier en laat de taartbodem vervolgens een beetje afkoelen.
  4. Om de Frangipane laag te maken: Klop de roomboter en suiker smeuig in de keukenmachine, op middelhoge stand. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en tot slot de amandelessence. Spatel vervolgens de amandelmeel en het bloem er doorheen.
  5. Je gaat nu de taart ‘bouwen’:  Schep de rabarberjam op de deegbodem en strijk goed glad. Vervolgens lepel je de Frangipane laag op de jam en smeer deze ook goed uit. Snijd eventueel een extra stengel rabarber in 1 cm stukjes en steek deze, in een patroon, in de Frangipane. Bak de taart vervolgens af in de oven, gedurende 75 minuten.
  6. Zodra de taart klaar bijna klaar is, ga je de rozensiroop maken: verwarm het suiker, water en rozenblaadjes in een pannetje. Zodra het kookt, zet je het vuur uit. Lepel de rozensiroop over de bovenkant van de warme Rabarbertaart en laat goed intrekken. Zodra de taart, in de vorm, is afgekoeld, dek je deze af met folie en laat nog 1 nacht afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept_rabarbertaart_met_frangipane_en_rozensiroop_2-001

(Bron Recept: Tommy Banks, via Molton & Brown)

Category: Taart Recepten Tags: amandelmeel, bloem, boter, Britse keuken, citroen, eieren, Frangipane, poedersuiker, rabarber, roomboter, rozenwater, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pitabroodjes met ei en spek
Volgend bericht: Shaken en Koken met Gin-Tonic ! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Line Gevers

    31 augustus 2015 om 2:15 pm

    Ik ben dol op rabarber, laatst ook een dessert gehad met rabarbermousse en een trifle van rabarber dit was echt super lekker.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 augustus 2015 om 7:09 pm

      Pluk daarom de vruchten van het seizoen en geniet er van!

      Beantwoorden
  2. Diana

    4 mei 2019 om 12:02 pm

    Waar kan je rozenwater kopen?
    Vriendelijke groet,
    Diana

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 mei 2019 om 9:57 am

      Hi Diana, ik haal deze gewoonweg in de supermarkt. Vaak bij mediterrane producten liggen ze. En anders een natuur/bio winkel.

      Beantwoorden
  3. An

    26 april 2020 om 11:46 am

    kan ik een deel van de taart invriezen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 april 2020 om 12:41 pm

      Jazeker. Wel goed laten afkoelen hiervoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

50 gr (grove) havervlokken,
optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee