• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Quinoa Ontbijt Bowl met blauwe bessen en walnoten

Quinoa Ontbijt Bowl met blauwe bessen en walnoten

30 juni 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ik heb weer een heerlijk powerrr ontbijtje voor jullie! Deze quinoa ontbijt bowl vergt een beetje voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Speciaal voor de zomerse warme nachten, is het heerlijk om wakker te worden met deze (ijs)koude Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen en walnoten.

Amerikaanse Quinoa Ontbijt bowl

Deze quinoa ontbijt bowl at ik voor het eerst in Amerika. Na een broeierige warme nacht in Moab (Utah), was ik wel toe aan een kommetje verkoeling! We konden wel een echte powerboost gebruiken want we waren immers op weg om een Nationaal Park te bezoeken. Deze Quinoa ontbijt bowl zit boordevol eiwitten en is licht verteerbaar. Quinoa wordt immers niet voor niets een ware superfood genoemd en is ook nog eens van nature glutenvrij! Dus dit is zeker een ontbijtje voor gevoelige buikjes.

Quinoa Ontbijt Bowl met blauwe bessen en walnoten

Quinoa als ontbijt

De quinoa kook je simpelweg vooraf, in water, en daarna laat je hem goed af laten koelen. Je kunt de voorgekookte quinoa gerust nog een paar dagen, afgesloten, in de koelkast bewaren. En dat is handig, want zo kook je een dubbele portie om bijvoorbeeld later in de week nog een keer mee ontbijten! Dit is een welkome afwisseling op bijvoorbeeld havermoutpap of overnight oats! En je topt hem gewoon af met jouw favoriete fruitsoorten en/of noten of andere superfoods. Check hier nog veel meer lekkere recepten met quinoa.


Print

Recept: Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik heb weer een heerlijk powerrr ontbijtje voor jullie! Deze quinoa ontbijt bowl vergt een beetje voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Speciaal voor de zomerse warme nachten, is het heerlijk om wakker te worden met deze (ijs)koude Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen en walnoten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 60 gram quinoa zaden
  • 1 liter water
  • 200 gram amandelmelk
  • 50 – 100 gram blauwe bessen
  • 6 halve, gepelde walnoten, grof gehakt,
  • optioneel: zoetstof, zoals kokosbloesemsuiker of agave siroop (niet gebruiken tijdens een detox).
  • eventuele extra toppings: pompoenpitten, sesamzaad etc.

Extra:

  • kookpannetje
  • bolzeef
  • koelkast

Instructions

  1. Allereerst ga je de quinoa voorkoken:  Spoel de quinoa goed uit, in de bolzeef, onder koud stromend water. Breng de quinoa vervolgens aan de kook in een pannetje water, gedurende 12 minuten. Check altijd even je verpakking voor de juiste kooktijd.
  2. Giet hierna af in de bolzeef en laat goed afkoelen. Je kunt de quinoa hierna dus afgesloten in de koelkast bewaren, voor gebruik morgenochtend of later deze week.)
  3. Zo maak je de quinoa ontbijt bowl: Schep de afgekoelde quinoa in een kom, verdeel hier de blauwe bessen en walnoten overheen. Overgiet het geheel met (ijs)koude amandelmelk. Eventueel kun je een beetje kokosbloesemsuiker over de quinoa ontbijt bowl strooien om het wat zoeter te maken, maar dit is niet perse nodig.  (Ik ben al zoet van mezelf, zeg maar 🙂 )

Geniet er onwijs van!!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de quinoa ook gerust een dag of twee van tevoren koken. Desnoods meteen in een dubbele hoeveelheid zodat je twee porties kunt maken. Giet de gekookte quinoa af en laat goed afkoelen. Bewaar in een gesloten container in de koelkast tot gebruik.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Quinoa Ontbijt Bowl met blauwe bessen en walnoten

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, blauwe bessen, bowl food, detox recepten, Glutenvrij, kokosbloesemsuiker, moerbeien, Nederlandse keuken, ontbijt, Quinoa, superfoods, Voedselzandloper, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Juni 2015
Volgend bericht: 8x Water met Fruit (voor zomerse dagen) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee