• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Indiase kip kerrie met linzen

Indiase kip kerrie met linzen

31 juli 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Wie had dat gedacht? Het is eind juli, maar afgelopen week leek het wel november! Wat een regen! Dus het werd tijd voor wat ‘verwarmende’  gerechten in huize Betty.

recept_indiase_kip_kerrie_met_linzen_1-001

Deze Indiase kip kerrie met linzen is heerlijk kruidig van smaak en eenvoudig te bereiden. Mits je een paar goede oosterse basis ingredienten in huis hebt.

Je kunt deze kip kerrie natuurlijk ook serveren met witte rijst, maar ik zit nou eenmaal in een fase waarbij ik meer peulvruchten probeer te eten. En toen bleek de combinatie met linzen eigenlijk ook heel lekker te zijn!

De kokosmelk remt een klein beetje de ‘pittigheid’ van de kip kerrie, maar probeer hem ook eens met een scheut yoghurt te maken. Dat is namelijk ook erg lekker en typisch Indiaas.

Recept voor Indiase kip kerrie met linzen:

(Hoofdgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram linzen (in blik),
  • 300 gram kipfilet,
  • 4 sjalotjes,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode peper,
  • stukje verse gember (2 cm),
  • 1 eetlepel kerrie Madras kruiden,
  • 1 theelepel kurkuma,
  • 1 theelepel zout,
  • 1 tomaat,
  • 300 gram spinazie,
  • 200 ml kokosmelk,
  • klein handje verse koriander,
  • (kokos)olie.

Bereidingstijd:  10+ 30 minuten.

Bereidingswijze:

  1. GIet het blik linzen af in een bol zeef, en spoel daarna om. Zet apart om uit te lekken. Was vervolgens de kipfilet, verwijder de zenen en snijd de kipfilets in stukken.
  2. Pel de sjalotjes en knoflook en snijd deze zeer fijn. Snijd de steel van het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. TIP:Mocht je een foodprocessor hebben, kun je ze ook alle vier samenvoegen en hierin fijn snijden. Dit mengsel is namelijk een ideale pasta om in te bakken en zorgt er ook voor dat je saus wat dikker wordt.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de sjalot-knoflook-peper-gember in aan, gedurende 1-2 minuten. Voeg de gesneden kipfilets toe en bak rondom aan tot ze gaar zijn. Roer de Kerrie Madras, kurkuma en zout los in een half kopje water. Giet dit bij de kip en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 5 minuten doorpruttelen.
  4. Ondertussen snijd de tomaat door en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees vervolgens in smalle partjes en leg deze tevens in de saus om mee te koken.
  5. Vervolgens voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Vervolgens leg je een flinke hand spinazie in de wok en laat deze een beetje slinken in de saus. Voeg dan pas de volgende hand spinazieblaadjes toe, todat je alles hebt verwerkt. Roer de saus goed door, breng desnoods nog op smaak met zout en peper (indien nodig).
  6. Als laatste schep je de linzen in de pan en laat deze een paar minuten mee verwarmen. Linzen uit blik zijn al zo goed als klaar en hoeven enkel een beetje opgewarmd te worden. Schep de Indiase Kip Kerrie in een diepbord en verdeel hier tot slot nog wat verse koriander over heen.

Eet smakelijk!

recept_indiase_kip_kerrie_met_linzen_2

Category: Gevogelte Recepten Tags: chilipepers, curry, Indiase keuken, kerrie, kipfilet, koriander, linzen, sjalotten, spinazie, tomaten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Juli 2015
Volgend bericht: Weber Original Kettle 57 BBQ »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eline

    11 augustus 2015 om 5:17 pm

    Dat ziet er heerlijk uit!
    Een klein vraagje: zijn de curry madras kruiden van Jonnie Boer goed?

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Recept: Vegan currypasta met linzen - Nynkek schreef:
    2 januari 2020 om 3:02 pm

    […] Ik maakte een vegan variant van Betty’s Indiase kip kerrie met linzen. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in