• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Gezonde chocolade mousse met avocado (en banaan)

Gezonde chocolade mousse met avocado (en banaan)

4 mei 2015 Door Betina Oostveen 19 Reacties

Jump to Recipe

Start de dag met een kommetje chocolade mousse! Klinkt goed toch? Dit romige ontbijt maak je van gepureerde avocado en blauwe bessen! Met een kleine portie (rauwe) cacaopoeder voor extra geluk stofjes en meer!

Ontbijten met chocolade mousse

Holy Moly! Deze gezonde chocolade mousse met avocado is geen straf tijdens de bikinibody challenge of elk ander dieet! Ik vind het zo lief dat Dylan ook actief meedoet met de challenge (zo hou ik het ook beter vol), dat ik gewoon iets liefst voor hem terug wil doen. Ik weet dat hij geen fan is van avocado, maar verhuld in deze gezonde chocolade mousse, kon hij hier echt geen nee tegen zeggen! En hij vond hem nog eens heerlijk ook! Wist je dat regelmatig chocolade nuttigen eigenlijk heel gezond is? Check hier dit artikel over de gezondheidsvoordelen van chocolade.

Gezonde chocolade mousse met avocado en banaan

Tip! Heb je geen blikje kokosmelk in huis, dan kun je natuurlijk ook elke andere (plantaardige) melk gebruiken (tip: voor Keto gebruik amandelmelk en voeg bijvoorbeeld wat extra gesmolten kokosolie toe). Houdt er alleen rekening mee dat je gezonde chocolade mousse dan een stukje ‘dunner’ kan uitvallen. Maar dat betekent niet dat het minder lekker is!


Print

Recept: Gezonde chocolade mousse met avocado

recept gezonde chocolade mousse glutenvrij met avocado
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met een kommetje chocolade mousse! Klinkt goed toch? Dit romige ontbijt maak je van gepureerde avocado en blauwe bessen! Met een kleine portie (rauwe) cacaopoeder voor extra geluk stofjes en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 1 avocado,
  • 1 grote banaan, *
  • handje blauwe bessen,
  • 200 ml ‘romige’ kokosmelk (uit blik),
  • 30 gram (rauwe) cacao poeder,
  • eventueel een paar druppeltjes stevia.

Extra:

  • blender of een hoge kom met een staafmixer.

Instructions

  1. Snijd de avocado doormidden, langs de pit, en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de pit, kerf een ruitjespatroon op het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees uit de schil.  Pel de banaan en breek deze in grove stukken. Was de blauwe bessen en laat uitlekken.
  2. Stop alle ingredienten in de blender (of hoge kom en gebruik een staafmixer) en mix alles goed door tot je een stevige mousse hebt.
  3. Schep de gezonde chocolade mousse in een kommetje en garneer eventueel met wat extra blauwe bessen en noten of zaden.
  4. Pas op dat je je lepel er niet bij opeet!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor KETO: vervang de banaan door 1 extra avocado (twee stuks totaal dus). Je zult wellicht wat extra stevia moeten toevoegen om te zoeten, afhankelijk van wat je gewend bent.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gezonde chocolade mousse met avocado en banaan

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, bananen, blauwe bessen, chocolade, Glutenvrij, keto, kokosmelk, stevia, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek April 2015
Volgend bericht: Eetdagboek Week 18 (#bikinibodychallenge2015) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen

    4 mei 2015 om 8:39 am

    Dit klinkt zo lekker! Ik heb zelf wel eens een avocado chocolademousse gemaakt zonder banaan, omdat ik bang was dat je de banaan te veel zou proeven, maar het maakt de mousse denk ik wel romiger.

    Beantwoorden
  2. Hettie

    13 november 2015 om 7:09 pm

    Hoi,
    Ik heb flink gezocht maar de rauwe cacaopoeder niet kunnen vinden? Misschien een tip?
    Heb het nu gemaakt met Cacaonibs van de RAW food afdeling van de AH maar dat is niet lekker….helaas!

    Groetjes, Hettie

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 november 2015 om 7:39 pm

      Hi Hettie,

      je kunt natuurlijk ook gewone cacaopoeder gebruiken, die is veelal wel te vinden bij de AH.
      Zelf heb ik altijd een klein emmertje in huis van het merk Mattison, dit is o.a. te koop bij de Tuinen.
      Succes!

      Beantwoorden
  3. Yolanda

    15 november 2015 om 8:27 am

    Ik ga het zo proberen. Chocolade kokosmelk gevonden en wat cacaonibs gemalen… Hopelijk net zo lekker als jouw voorbeeld..

    Beantwoorden
  4. Caroline

    19 juni 2016 om 12:27 pm

    Hoi!

    Wat ik ook deed…de mousse bleef heel dun. Welk merk kokosmelk heb jij gebruikt? Ik vind de mousse helaas ook niet zo lekker. Nogal bittere cacaosmaak helaas.

    Groeten, Caroline

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 juni 2016 om 1:40 pm

      Oh geen idee, wij kopen onze blikken kokosmelk in verschillende winkels. Maar hebben wel vrijwel altijd hetzelfde resultaat.
      Kan ook zijn dat mijn bananen en avocado wat groter zijn en daarom wat romiger maakt. Dus voeg gerust iets meer toe.
      Of gebruik gewoon minder kokosmelk.

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 juni 2016 om 1:44 pm

      Geen idee! wij kopen onze blikken koskosmelk bij verschillende winkels, maar gelukkig bijna wel altijd met hetzelde resultaat.
      De ene keer zijn mijn bananen ook wat groter en wordt het nog romiger (en zoeter). Maar je kunt ook iets minder kokosmelk toevoegen.
      Speel hier gerust mee. En misschien is het gewoon ook echt jouw ding niet. Dat kan gebeuren. 🙂

      Beantwoorden
  5. Carolien Bevers

    28 oktober 2016 om 11:02 am

    De blauwe bessen worden deze ook mee gemixt of enkel van versiering gebruikt?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 oktober 2016 om 2:05 pm

      Hi Carolien,
      de blauwe bessen worden ook meegemixt. Je kunt extra nog ter garnering toevoegen.

      Beantwoorden
  6. Saskia

    19 februari 2017 om 7:28 pm

    Net gemaakt, zonder de blauwe bessen ( voor de volgende x) met wat honing als zoetstof er extra door. Hij was mooi dik en super lekker, zelfs mijn man en dochter zeiden meteen dit mag je vaker maken ?

    Beantwoorden
  7. Miss Jones

    6 november 2017 om 4:57 pm

    Kan je de mousse ook bewaren?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 november 2017 om 1:09 pm

      Ik zou het niet doen. Avocado en banaan oxideren namelijk en worden normaal gesproken ook helemaal bruin en minder smaakvol.
      Halveer desnoods de ingredienten voor het recept en maak gewoon een kleinere portie.
      Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
  8. Rilana

    4 januari 2018 om 11:23 am

    Kan je de kokosmelk ook vervangen door een ander soort melk? Ik houd namelijk absoluut niet van kokos!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 januari 2018 om 8:31 pm

      uiteraard kan dat! Varieer gerust . 🙂

      Beantwoorden
  9. Kate

    13 augustus 2019 om 10:53 am

    Deze gemaakt. Superlekker! Wel met cacaonibs en pecannoten on top. Merci!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 augustus 2019 om 2:15 pm

      Dat is leuk om te horen, dank je wel Kate!

      Beantwoorden
  10. Tina

    6 maart 2020 om 4:49 pm

    ik heb deze gemaakt met gewone melk daar ik niet erg gek ben van cocosmelk en vond dat het niet echt mousse werd maar vrij lopend misschien volgende keer minder melk gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 maart 2020 om 12:42 pm

      Hi Tina,
      kokosmelk is ook wat dikker, dus het kan helpen bij gebruik van gewone melk om een mindere hoeveelheid aan te houden.
      Ook is de vraag of je baby avocado’s gebruikt of een lekkere grote. Dat speelt ook mee in consistentie

      Beantwoorden
  11. Gerdien

    12 juli 2021 om 7:22 pm

    Hmm! Ziet er lekker uit! Is er een alternatief voor avocado in dit recept? Ik kan niet tegen avocado🥴
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee