• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek April 2015

Fotodagboek April 2015

1 mei 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

April doet wat hij wil! En ik gelukkig ook! We hebben heerlijke zomerse dagen achter de rug en het is juist dat zonnetje op je kop dat je innerlijke mens doet ontwaken.

fotodagboek_april_2015_header

Het was een maand van letterlijk wakker worden en besluiten dat het anders moest. Niet voor niets ben ik de #bikinibodychallenge2015 gestart. En het is toch weer een prachtige maand geworden hoor! Lezen jullie mee in het fotodagboek van April 2015?

Vrolijke Paashaas

Helaas,  ook ik ontkom er niet aan: Paasdagen met de families! Gelukkig houden zowel mijn als Dylan zijn familie van lekker eten. Dus trokken we letterlijk alles uit de kast EN de oven om het iedereen lekker naar zijn zin te maken tijdens de paasdagen!

fotodagboek_april_2015_pasen

Of het nu om een geweldige Paas Kip gaat, geverfde eieren, afgebakken broodjes of vers geperst sinaasappelsap… Het was heerlijk… een beetje teveel heerlijk eigenlijk… Ik heb blijkbaar niet alleen last van ‘ Kerst-Kilo’s’, maar ook van ‘ Paas-pondjes’    🙂

De Peanut Bar in Utrecht

Utrecht is weer een hotspot rijker! De afgelopen weken ben ik aardig bezig geweest met het oerwoud in de achtertuin kappen. Daarmee heb ik ook tientallen vogeltjes spontaan dakloos gemaakt. Iedereen is inmiddels veilig ondergebracht in die ene overgebleven heg. En uit complete schuldgevoel overwegingen heb ik daarom maar een ‘ Peanut-bar’  in mijn achtertuin geplaatst. En blijkbaar is deze enorm favoriet in de buurt!

fotodagboek_april_2015_peanut_bar

De ‘Angry Birds’ hebben maar lieft 5 (!) potten pindakaas in de afgelopen maand leeggegeten… Dylan heeft me nu wel gevraagd om aub over te stappen naar het Euroshopper merk voor pindakaas. Wellicht moet ik me ook maar gaan aanmelden als restaurant bij Iens.nl .

Eten bij Odessa Pizza & Grill

De liefde van de man gaat door de maag. Het liefst vergezeld van een paar biertjes, pizza en vlees. Daarom brachten Dylan en ik afgelopen maand een bezoek aan Odessa Pizza & Grill in Amsterdam.

odessa_pizza_grill_amsterdam_header-001

Heerlijk vertoeven op een boot in Zeeburg. En uiteraard weer erg lekker gegeten. De glimlach op bovenstaande foto spreekt boekdelen.

#Metrokomtbijjeeten

Ik kom in de krant! Blij verrast was ik met het berichtje dat Metro bij mij kwam eten! Zo wordt de halve woonkamer/keuken ineens verbouwd door de fotograaf en vraagt de journaliste mij het hemd van het lijf.

fotodagboek_april_2015_metro_komt_bij_je_eten

Het was immers een prachtige dag, de sfeer zat er goed en het eten was verrukkelijk! Eind Mei komt het artikel uit.  (Update:  Klik hier om het artikel terug te lezen)

#bikinibodychallenge2015

Het zal jullie niet compleet ontgaan zijn, maar April is tevens de maand waarin mijn #bikinibodychallenge van start is gegaan! Nog net op tijd voor de zomer! Het valt mij op dat ik tijdens deze gezondere en sportievere dagen mijn hakken steeds vaker inruil voor gympies en vaker gesignaleerd wordt in een sportieve sweater.

fotodagboek_april_2015_bikinibodychallenge

Dat laatste doe ik natuurlijk express, want ik heb er tijdje niet meer in gepast! (ehh, die dingen zijn toch van stretch?!) Wil je meer lezen over de #bikinibodychallenge? Klik dan hier.  En wil je zelf meedoen? Hou dan zeker de eetdagboeken in de gaten voor gezonde inspiratie en tips!

Vita Coco Bootcamp in Utrecht

Deze foodie heeft weer een nieuwe hobby: Sporten in de buitenlucht! Dankzij het 7days7ways programma van Vita Coco, kon ik kennis maken met het fenomeen: Bootcamp! Gelukkig in een park bij mij in de buurt (geen excuses meer Betty!)

fotodagboek_april_2015_vitacoco_bootcamp

En van dat sporten in de buitenlucht krijg je me toch een hoop energie! Dylan merkte het meteen, bij thuiskomst! Dus dit ga ik vaker doen! Wie van jullie doet er ook aan Bootcamp?

Pure Leaf Ice Tea Truck

En zo was ik op een vrijdag rustig aan het werk op ons nieuwe kantoor (mijn ‘andere’ werk) en kwam er plots een foodtruck van Pure Leaf Ice Tea het terrein opgereden. Of ik even de nieuwste Ice Tea wilde komen proeven?!

fotodagboek_april_2015_pure_leaf_ice_tea_truck

Daar zeiden ik en mijn collega’s natuurlijk geen nee tegen! Even een korte break in het middagzonnetje. De vrij-mi-bo begon al vroeg en binnenkort ga ik jullie hier nog meer over vertellen!

Koningsdag anno 2015

De afgelopen twee decennia bracht ik het Oranje feest altijd door op de Vrijmarkt. En vervolgens kon ik Koninginnedag lekker bijkomen en uitslapen van de avond daarvoor. Vorig jaar bracht ik zelfs een bezoek aan Leeuwarden om het Koningsdag weekend te vieren. Maar dit jaar had ik er even geen tijd voor. Niet omdat ik mijn Belastingaangifte moest doen of zo.. Maar gewoon omdat ik even weer op adem moest komen.

De afgelopen maand is het zo druk geweest, zowel met de blog, als met het regelen van de verhuizing van mijn andere werk. En dat na al die weken/maanden die ik in mijn eigen nieuwe huis heb gestopt. Dus tijdens het Koningsdag weekend 2015 heb ik twee dagen in een pyama rondgelopen  (serieus!), hebben vrienden en familie voor mij gekookt, ben ik naar de Sauna geweest, heb ik mij even goed onder handen laten nemen door een masseur..  en WEG is weer al die stress! Wat kan een mens toch opknappen van een kleine time-out zeg!

Explore Utrecht Meet Up

Als echte Utregger volg ik natuurlijk ook de blog Explore Utrecht, voor leuke hotspots, evenementen en de Weekend Guide (aanrader!) voor mijn stadsie. De dames achter de blog zijn super gezellig en altijd wel in voor een feestje of gekke bekken trekken! Tijdens de Explore Utrecht Meetup brengen zij zelfs lokale ondernemers en bloggers met elkaar in contact, door middel van bijeenkomsten en workshops.

fotodagboek_april_2015_explore_utrecht_meetup

Ik grap altijd maar dat ik alleen voor het eten kom, maar ondertussen leer ik ook een hoop tijdens de sessies. Afgelopen week was het dus weer dolle pret en absoluut tijd voor een ‘Duckface Selfie’ (#dulfie?!?) samen met Explore Utrecht blogster Samantha en Alicia van de GrapeDistrict in de Twijnstraat. Houd de website van Explore Utrecht in de gaten als je een volgende keer ook de meetup wilt bijwonen.

Kookworkshop met Smulpaapje

Met het oog op aankomende moederdag werden mijn mamma en ik  uitgenodigd voor een brunch in het Inspiratiehuis 20/20. In de grote kookstudio van Neff gingen wij zelf aan de slag met heerlijke brunch gerechten van Susan Aretz . Op haar blog Smulpaapje.nl blogt Susan heerlijke recepten voor ouders met kinderen. Maar ook over kindvriendelijke restaurants!

fotodagboek_april_2015_Kookworkshop_met_smulpaapje

Susan heeft onlangs een kookboek uitgebracht met familierecepten voor grote en kleine smulpaapjes! WIj hebben alvast mogen voorproeven en binnenkort maak je kans op een gesigneerd exemplaar van het boek: ‘Wat eten we vandaag?’ 

Eten bij In Den Rust Wat

En tot slot, mijn favoriete bezigheid van de dag: gewoon lekker eten! Deze keer reisde ik af naar Rotterdam, om te eten bij het verstopt juweeltje:  Restaurant IDRW !

fotodagboek_april_2015_IDRW

Tijdens een persdiner mocht ik vast het, onlangs gerenoveerde, Restaurant In Den Rust Wat komen bekijken. Het diner werd tot in de puntjes verzorgd, inclusief heerlijke wijnen  (Hallo Cheatday!) Uiteraard heb ik uitgebreid foto’s voor jullie gemaakt, en er een review over geschreven.

Ik hoop dat jullie ook een leuke (en eigenzinnige) maand hebben gehad. Fingers crossed voor een Mei maand, boordevol zon en sportieve dagen in de buitenlucht! Doen jullie mee?

genieten_groetjes_bettyskitchen 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

Category: Persoonlijk Tags: afvallen, Amsterdam, Explore Utrecht, fotodagboeken, In de Media, Inspiratiehuis 20/20, Koningsdag, Metro, Neff, Pasen, persoonlijk, Pure Leaf Ice Tea, Rotterdam, sporten, Susan Aretz, Vita Coco

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)
Volgend bericht: Gezonde chocolade mousse met avocado (en banaan) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Angela

    3 mei 2015 om 3:37 pm

    Hoi Betty,

    Leuk om te lezen dat je bij het reorganiseren van je tuin ook rekening houdt met de vogels. Er moet me echter een ding van het hart… gewone mensen-pindakaas bevat veel teveel zout en andere stoffen die voor vogels niet heel goed zijn. Er is speciale vogel-pindakaas in de handel die beter geschikt is voor onze ‘gevederde vriendjes’. En dat hoeft niet heel duur te zijn. De Action heeft bijvoorbeeld een eigen merk, die goed betaalbaar is…

    Hartelijke groet,
    Angela

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 mei 2015 om 8:43 am

      Hi Angela,

      dank je wel voor je berichtje. En ik ga eens een kijken bij de Action.
      Bedankt voor de tip!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in