Print

Recept: Chocoladetaart met Frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze decadente chocoladetaart is rijkelijk gevuld met frambozen. Hoewel de kern daardoor een beetje zacht en smeuig blijft is de taart verrukkelijk om bijvoorbeeld het kerstdiner met af te sluiten. Of gewoonweg om een kopje koffie bij te serveren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram pure chocolade,
  • 250 gram roomboter,
  • 4 grote eieren (L),
  • 350 gram fijne kristalsuiker,
  • 1/2 theelepel vanille aroma of 1 zakje vanillesuiker,
  • snufje zout,
  • 350 gram bloem,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 100 gram amandelmeel,
  • 200 gram verse of diepvries frambozen (+ extra voor decoratie)

Extra:

  • oven,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • steelpannetje,
  • (hand)mixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt deze samen met de roomboter in een steelpannetje. Zet het vuur niet te hoog en blijf regelmatig roeren. Zodra gesmolten haal je het pannetje van het vuur en zet deze apart om een beetje af te koelen.
  3. Klop intussen de eieren met de suiker, vanille en een snuf zout tot een lichte, dikke vla (ongeveer 5-7 minuten). Voeg de bloem, bakpoeder en het amandelmeel toe en klop zachtjes door.
  4. Voeg vervolgens het chocolademengsel en de frambozen toe en spatel deze door het beslag. Schep het beslag in de taartvorm bak de chocoladetaart met frambozen gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de taart goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Serveer hem wat extra frambozen en een pittig bakje koffie voor een perfect einde van je avond.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty