• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Ravioli met champignons en pesto saus

Ravioli met champignons en pesto saus

2 november 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

(Sponsored) – Heb je altijd al eens zelf ravioli willen maken? Probeer dan eens deze ravioli met champignons en pesto saus! Een zeer eenvoudig recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen.Het pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel

Zelf Ravioli pasta maken

Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan heb ik slechts 2 tips voor je. Ten eerste: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Ik werk zelf met een pastamachine en ga gerust door tot standje 6. Verse pasta zet namelijk behoorlijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine.

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

Ravioli met champignons van Saclà

Ten tweede: zorg voor een vulling die snel gaar is. Verse pasta kook je namelijk slechts 6 minuten. Dus je hebt een vulling nodig die ook in 6 minuten kooktijd beetgaar is. Zorg daarom voor reeds gegaarde ingredienten, zoals rul gebakken  en afgekoeld gehakt. Of juist gebakken/gegrilde en afgekoelde groenten. Met de producten van Saclà wordt dit wel heel gemakkelijk voor je gemaakt. Dit merk verkoopt naast hun heerlijke pesto’s namelijk ook gegrilde groente in pot.

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

Ideaal voor over de pizza, op bruschetta of dus voor in de ravioli. De gegrilde champignons die ik in dit recept gebruik hebben nog steeds een heerlijke bite, maar zijn dus al klaar om zo op te eten. De ravioli met champignons van Saclà top ik af met een sausje van pesto van gegrilde groenten en crème fraîche. Een combinatie waar je menigeen pasta gerecht nog lekker mee kunt af maken. Je vindt de potjes pesto en gegrilde groenten van Saclà in het Mediterrane schap van Albert Heijn.


Print

Recept: Ravioli met champignons en pesto saus

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram (pasta)bloem, + extra voor bestuiven
  • snufje zout,
  • 1 groot ei (L),
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1 potje Saclà gegrilde champignons,
  • 100 gram ricotta,
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook,
  • 2–3 eetlepels Saclà pesto van gegrilde groenten,
  • 2 eetlepels crème fraîche,
  • peper & zout.

Extra:

  • pastamachine,
  • kleine deegsteker /pasteivorm,
  • ruime kookpan,
  • vergiet.

Instructions

  1. Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 groot ei en 1 eetlepel olijfolie.
  2. Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken. Laat het potje met gegrilde champignons uitlekken in een zeef. Hak de champignons fijn en stop in een kommetje. Voeg de ricotta, bieslook en een snuf peper + zout toe. Roer de vulling goed door elkaar en zet apart.recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
  3. Verdeel het basisrecept voor pasta deeg in tweeën. Rol het basisrecept voor pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes hier uit halen.recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
  4. Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken).recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
  5. Ga zo door door met ravioli met champignons vulling maken en leg deze steeds op het met bloem bestoven aanrecht.
  6. Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met champignons gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Giet af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
  7. Voeg de Saclà pesto van gegrilde groente toe, evenals de creme fraiche en nog een flinke snuf peper. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles samensmelt. Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gesnipperde bieslook of (fijngehakte) basilicum. Maar serveer de ravioli met champignons direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt deze ravioli met champignons en ricotta max. 1 dag van te voren voorbereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 1 uur ‘drogen’ op  het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de pesto saus op het laatste moment.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Pasta Recepten Tags: bieslook, bloem, champignons, deeg, eieren, gegrilde groente, gegrilde groenten, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, ravioli, ricotta, Sacla, samenwerkingen, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 6x Toast van zoete aardappel (met gezonde toppings)
Volgend bericht: 5x zelf herfst thee maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. José Poelen

    5 november 2017 om 1:06 am

    Binnenkort maar weer eens bij de ah binnenwippen en wat potjes scoren. Erg goed merk. Gebruik het zelf ook. Dit recept klinkt erg handig, makkelijk en lekker. Ga het binnenkort zeker uitproberen.

    Grt. José

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 november 2017 om 1:13 pm

      Dank je wel Jose. In ieder geval eet smakelijk dan!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee