Print

Pompoencurry met linzen en kokosmelk

Romige curry met pompoen en linzen

Ingredients

Scale

(*  Ik heb gedroogde rode linzen gebruikt en die moeten zo’n 60 minuten zachtjes doorkoken voordat je ze toe kunt voegen aan de curry. Als je linzen uit blik enkel kort verwarmd, ben je dus sneller klaar.)

 

Instructions

  1. Bereid het naanbrood of de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Als je gedroogde rode linzen gebruikt, begin dan met het garen hiervan. Was de linzen goed en breng ze in een pan met 600 ml. water aan de kook. Laat de linzen vervolgens 60 minuten zachtjes doorkoken. Als je zelf de pompoen snijdt en schilt, snij deze dan nu in blokjes.
  3. Snij de gember, knoflook en uien in hele kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en voeg de gember, knoflook en uien toe. Bak het mengsel een paar minuten op middelhoog vuur totdat de uien glazig worden. Voeg vervolgens de kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes doorbakken. Het begint nu als het goed is al heerlijk te ruiken in je keuken!
  4. Voeg vervolgens de pompoenstukjes toe in de pan, meng alles door elkaar en laat 5 minuten doorbakken op zacht vuur. Kook ondertussen 300 ml. water en los hierin het groentebouillonblokje op.
  5. Voeg de warme groentebouillon toe in de pan samen met de kokosmelk. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste ook de linzen toe.
  6. Laat de curry in ieder geval nog 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de pompoen zacht wordt. Ik heb de curry nog 10 minuten langer laten pruttelen voor nog zachtere pompoen.
  7. Proef de pompoencurry en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  8. Serveer de pompoencurry met het naanbrood of de rijst. Strooi wat koriander en amandelschaafsel over de curry bij het serveren. En dan: genieten maar!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda