We love veggies! Afgelopen zomer kon je niet om de vegetarische barbecue en vegaburgers heen, en dit najaar is het de beurt aan de pompoenburger om in de spotlight te staan. Tijdens deze Pompoen Week serveer je dan ook een pompoenburger met pittige dressing van The Lemon Kitchen.
Over The Lemon Kitchen
Dit recept voor pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes is een vegetarisch recept dat gezond en super lekker is! Op mijn eigen website: TheLemonKitchen.nl kook ik altijd voor een optimale smaakbalans met een frisse twist en daarbij mag een beetje citroen nooit ontbreken! En ik zal af en toe ook een lekker recept met citroen hier bij Betty komen delen.
Pompoenburger met pittige dressing
Omdat het deze week ‘Pompoen Week‘ is in huize Betty, is deze pompoenburger een hoofdgerecht met pompoen in de hoofdrol. Het gerecht staat ook zo op tafel en dat zijn vaak mijn favoriete recepten! Zolang je maar kookt met liefde, aandacht en goede ingrediënten komt het altijd goed. Ik ben zelf liefhebber van deze pompoenburger met een pittige dressing eten. De Madame Jeanette peper doet het erg goed bij het frisse van de citroen, het zoete van de pompoen en het romige van de yoghurtdressing! Het recept voor de pompoenburger met pittige dressing vind je hieronder.
>> Hou je van pompoen met een pittige twist? Check dan ook dit recept voor pittige pompoensoep!
Recept: Pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 4–8 (spelt) pita broodjes,
- 1 flespompoen,
- 2 gele Paprika’s,
- 200 gram Feta,
- 250 gram cherrytomaatjes,
- 2 sjalotjes, fijn gesneden.
Yoghurtdressing:
- 200 ml (Geiten)yoghurt,
- klein stukje Madame Jeanette peper of een andere gele peper, zeer fijn gehakt,
- verse koriander,
- sap & rasp van een halve biologische citroen.
Instructions
- Was als eerste de fles pompoen en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant eraf. Daarna snijd je de fles pompoen in dunne plakken van maximaal 1 centimeter. Deze vormen straks de pompoenburgers.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer vervolgens de pompoen in met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout. Pak een ovenschaal/bakplaat en leg hier bakpapier op.
- Snijd vervolgens de paprika in grote stukken en leg samen met de pompoen op de ovenschaal/bakplaat. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de fles pompoen gaar is. (TIP: Prik met een vork in om te kijken of de pompoenburgers gaar zijn.) Leg als laatste de feta op de pompoen en laat even een paar minuten smelten op de burgers.
- Voor de pittige dressing: Hak de koriander en de madame Jeanette peper in kleine stukjes, en meng met de yoghurt. Voeg daarna wat citroenrasp en sap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Roer nog even goed en de fris-pittige yoghurtdressing is klaar.
- Grill de pita broodjes, als de pompoen burgers bijna klaar zijn, even op het rooster of in de broodrooster totdat ze krokant zijn.
- Halveer als laatste de cherrytomaatjes en meng die met de dungesneden sjalotjes, voeg hier nog wat verse koriander (hoeveelheid naar smaak) aan toe.
Eet smakelijk!
Groetjes Jadis
Notes
TIP: Is je yoghurtdressing iets te pittig geworden? Voeg dan wat honing of een klein beetje suiker toe. Serveer bij deze pompoenburger eventueel nog wat extra groente zoals mais. Eten er kinderen mee? Dan kan je de yoghurtdressing ook zonder Madame Jeanette serveren.
Geef een reactie