Wie is er fan van pizza?!? Deze pizza rolls met parmaham en mozzarella zijn mijn ultieme zomer tip om op tafel te zetten! Ideaal voor tijdens een borrel of een feestje, borrel en hier zet iedereen graag zijn tanden in!
Kant-en-klaar pizza deeg
Een paar weken geleden zagen jullie al een basic pizza rolls recept voorbij komen hier op de site. Op social media gingen de likes dan ook finaal los! Dus het was mij duidelijk: jullie houden net zoveel van pizza als ik! Dus dook ik de keuken in voor een lekkere smaakvariatie! Deze pizza rolls met parmaham en mozzarella zijn een mooie combinatie van zout, romige zachte kaas en de olijfjes maken hem helemaal af! Dus dit is ook een variantie die je moet gaan proberen!
Kookvideo Pizza Rolls:
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
PrintRecept: Pizza Rolls met Parmaham en mozzarella
Maak eens opgerolde pizza rolls met parmaham en mozzarella! Heerlijk op smaak gebracht met groene olijventappenade en kruidenboter.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2–4 personen 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (ca. 400 gram),
- 2–3 eetlepels (groene) olijven tappenade,
- 10 plakken parmaham (ca. 200 gram),
- 200 gram mozzarella, in dunne plakjes,
- 4 eetlepels olijfolie,
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden.
Extra:
- oven,
- ovenschaal,
- steelpannetje,
- bakkwast.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet apart.
- Rol de lap kant-en-klaar pizzadeeg uit en bestrijk de bovenkant met de olijventappenade.
- Verdeel hier de plakken parmaham overheen. En vervolgens verdeel je hier ook de dungesneden plakken mozzarella over. Rol daarna het pizzadeeg, in de lengte, op. Snijd, voorzichtig, met een groot mes 8 dikke plakken van de pizza rol en leg ze op hun kant in de ovenschaal. Trek met je vingers het deeg een beetje los, zodat je echt een mooi pizza rondje maakt. .
- Verwarm de olijflolie in het steelpannetje, voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe, roer even goed door en draai het vuur uit. Kwast vervolgens de bovenkant van de pizza rolls met parmaham royaal in met de kruidenolie en schuif direct de oven in. Bak af gedurende 13-15 minuten. (dubbelcheck altijd even de verpakking van het pizzadeeg voor de juiste baktijd).
- Serveer de pizza rolls met parmaham en mozzarella direct en bestrooi eventueel met een paar blaadjes verse basilicum.
Eet smakelijk!,
Groetjes, Betty
Christine
Hoi Betina,
Ik ben van plan om deze pizzarolls te maken voor oud en nieuw. Kan ik deze een dag van tevoren ook al maken?
Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groet,
Christine Kuipers
Betina Oostveen
Jazeker, leftovers kun je ook een dag later altijd nog opeten. Al zijn ze vers gebakken wel het allerlekjerst! Goed laten afkoelen en in folie in de koelkast bewaren. De volgende dag kun je ze in 10-15 minuten weer even oppiepen in de oven