• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / Club Room – ss Rotterdam

Club Room – ss Rotterdam

14 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Hoe Rotterdamser wil je het hebben? Club Room is één van de restaurants in het indrukwekkende ss Rotterdam, die aan de kade ligt in het Rotterdamse Katendrecht. In de voormalige de huiskamer van het ss Rotterdam kun je genieten van een culinair diner in jaren ’50-stijl. Uiteraard met uitzicht op de skyline van Rotterdam.  

Club Room: de huiskamer van ss Rotterdam

Club Room LogoBij aankomst in het Rotterdamse Katendrecht zie je het stoomschip al van ver liggen, dus zodra je ervoor staat voel je je wel even heel klein. Wat een imposant, groot schip… De Club Room was oorspronkelijk de ‘huiskamer’ voor passagiers uit de toeristenklasse. Die huiselijke sfeer van toen is nog steeds goed te voelen in het restaurant, bijvoorbeeld in de inrichting en de live pianomuziek.

Het restaurant Club Room wordt gerund onder leiding van chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.

restaurant review club room ss Rotterdam

restaurant review club room ss Rotterdam

Rijke historie ss Rotterdam

Van 1959 tot en met 2000 heeft het ss Rotterdam dienst gedaan op de trans-Atlantische route Rotterdam-New York en later als cruiseschip. Sinds 2010 ligt het stoomschip aan de kade in Katendrecht in Rotterdam. Naast het bezoeken van één van de restaurants, zijn er ook dagelijks rondleidingen te boeken. Dit kan met een gids, audio of een combinatie van beide. Tijdens zo’n rondleiding krijg je allerlei leuke weetjes over vroegere tijden. Het schijnt bijvoorbeeld dat er maar één bad was op het hele schip: in de badkamer van de kapitein. En zelfs toen de koningin werd vervoerd op het schip werd dit bad niet afgestaan!

Het menu van Club Room

De borden die de keuken van chef-kok Pascal Troost uitgaan liggen vol met verfijnde gerechten met unieke smaakcombinaties. Er wordt gekookt met dagverse en seizoensgebonden producten. Op de avond dat ik er was, in mei, betekende dat dus o.a. asperges en rabarber op het menu van Club Room.

Chef-kok Pascal Troost en de open keuken in het hart van Club Room

Bij Club Room kan gekozen worden uit een 3-, 4-, 5- of 6-gangen diner, gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement. Je kunt de chefs hier volledige vrijheid in geven en kiezen voor het verrassingsmenu.

Nu word ik zelf graag verrast in restaurants zoals deze. Zelf zou ik bepaalde gerechten namelijk niet zo snel kiezen, maar ik word altijd aangenaam verrast door de combinatie van smaken. Als je graag wat meer controle houdt, is het ook mogelijk om zelf een selectie te maken van de a la carte-kaart. Voor ieder wat wils dus!


Dit eet je bij Club Room ss Rotterdam

Amuse

Club Room ss rotterdam Amuse zalm pathe

Amuse van zalm paté met tomaten-gelei.

Voorgerecht

Club Room ss rotterdam rivierkreeftjes

Tartaar van rivierkreefjes met tandoori, tomaat, bundelzwammetjes en koud geserveerde soep van doperwten.

Tussengerecht

Club Room ss rotterdam carbonara nieuw jasje

Klassieke pasta Carbonara in een nieuw jasje. Toch wel mijn favoriet van de avond. Onder de pasta bevindt zich namelijk een perfect gepocheerd eitje… Ik dook even de keuken in om te zien hoe dit gerecht met opperste concentratie en met oog voor detail werd bereid:

Club Room ss rotterdam Pascal Troost

‘Carbonara in een nieuw jasje’ in de maak

Hoofdgerecht

Club Room ss rotterdam kalfsribeye

Geroosterde kalsribeye (enorm mals) met smeuïge orzo, sugar snaps, asperges en saus van gekarameliseerde sjalot. Stiekem ook mijn favoriete gerecht…

Dessert

Club Room ss rotterdam panna cotta hazelnoot

Panna cotta met hazelnootjes.

Club Room ss rotterdam dessert rabarber

En als dessert sous vide gegaarde rabarber met sinaasappelhangop, rabarber-gel, roomijs van Grand Marnier en sinaasappelkrokant.

Club Room by ss Rotterdam

In de Club Room ss Rotterdam werd bij ieder gerecht heerlijke en soms verrassende bijpassende wijnen geserveerd. Bijvoorbeeld een Passo del sud ‘Appasimento’ (2016) uit Puglia, Italië bij de geroosterde kalsribeye en een Bimbadgen Riverina Botrytis Semillon (2014) uit Australië bij het rabarber dessert.

Maître-sommelier Alfred van der Toolen en zijn team adviseren graag bij het selecteren van een passende wijn.


Review Club Room ss Rotterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

  • Bijzondere setting van het restaurant in ss Rotterdam.
  • Leuk om een diner te combineren met een rondleiding over de ss Rotterdam.
  • Heerlijke verfijnde gerechten, geserveerd met de lekkerste bijpassende wijnen.
  • Na afloop kan geslapen worden in het Westcord hotel in een ander deel van het schip.
  • Leiding worden gedragen door zeer ervaren chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

  • ss Rotterdam is prima te bereiken met de auto, maar minder goed met het openbaar vervoer. Het schip kan alleen per watertaxi en bus worden bereikt, daardoor ben je best even onderweg als je van buiten de stad komt. 
  • Communicatie tussen de verschillende onderdelen van het schip (bar, Club Room, rondleiding) verliep bij ons iets minder goed.
  • Zorg ervoor dat je de juiste ingang neemt, anders is het een behoorlijk stuk lopen op het schip van de ene naar de andere kant. Zie hiervoor de website van ss Rotterdam.

Cijfers:    Prijs: € €       Eten: 8.0      Service: 8.0     Decor: 9.0    Totaal:  8.3

Club Room by SS Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam
https://ssrotterdam.nl/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Club Room, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: Rotterdam, schip, ss Rotterdam

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Havermoutpap met pindakaas
Volgend bericht: Pizza Rolls met Parmaham en Mozzarella (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in