• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pita met kaas en fruit

Pita met kaas en fruit

23 september 2019 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Zet jij op Meatless Monday ook deze vegetarische pita met kaas en fruit op tafel? Een heerlijk fris én fruitig gerecht dat binnen een klein half uur geserveerd kan worden.

Zelf pita met kaas en fruit maken

Ik beleg dit pita broodje met buffelmozzarella, perzik, blauwe bessen en muntpesto. Zo combineer je als het ware het beste van deze zomer in een. Maar varier gerust met dit recept voor pita met kaas en fruit. Met andere kazen, zoals Goudse kaas & aardbeien of ga voor intense smaken met gorgonzola & Peer.

recept pita met kaas en fruit

Fruit in een hoofdgerecht

Ik kan fruit verwerkt in een hoofdgerecht steeds meer waarderen. In de meeste keukens is dit namelijk niet echt gebruikelijk. Maar in dit gerecht past de zoete smaak van de perzik en blauwe bessen perfect bij de romige mozzarella en frisse muntpesto. En zo heb je meteen ook weer je 2 stuks dagelijkse hoeveelheid aanbevolen fruit binnen!

Nog meer hoofdgerechten met fruit

Geïnspireerd om vaker fruit te verwerken in gerechten? Eerder maakten we ook deze samosa met papaya, muhammara en geitenkaas, zoete risotto met ananas en bakbanaan en venkelsalade met sinaasappel en grapefruit. Aanraders om eens uit te proberen!


Print

Recept: Pita met kaas en fruit

recept pita met kaas en fruit
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Heerlijk nazomeren doe je met deze pita met kaas en fruit. Beleg je pita broodjes met bijvoorbeeld buffel mozzarella, perzik, blauwe bessen en  muntpesto en zet een overheerlijk semi-zoet hoofdgerecht op tafel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 2 grote volkoren pita broodjes
  • 1 buffelmozzarella
  • 3 wilde perziken
  • 2 handen blauwe bessen
  • 1 hand rucola
  • 8 takjes verse munt
  • 50 gram pompoenpitten
  • 7 el. extra vierge olijfolie
  • Olijfolie (standaard)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Halveer de pita’s en leg op een ovenrooster met de gladde kant naar onder. Bestrijk de open gesneden kant met (standaard) olijfolie. Plaats het ovenrooster met de pita’s vlak onder de bovengrill van je oven. Rooster de broodjes voor 3-5 minuten totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  2. Ondertussen kun je alvast de muntpesto bereiden. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden. Zodra de pitten beginnen te poffen haal je ze van het vuur. Gebruik 40 gram voor de pesto, de rest hou je nog even apart.
  3. Rits de blaadjes munt van de takjes en voeg samen met de 40 gram pompoenpitten, extra vierge olijfolie en citroensap in een kom. Mix in de keukenmachine of met een staafmixer tot een egale pesto. Voeg naar eigen smaak nog extra olijfolie, peper en zout toe.
  4. Snij de perzik in plakjes. Giet wat olijfolie (standaard) in een grillpan en verwarm deze op middelhoog vuur. Leg de plakjes perzik in de pan en grill deze aan alle zijden totdat er een mooi grillrandje ontstaat.
  5. De buffelmozzarella snij of trek je alvast in dunne repen. Zodra de pita’s geroosterd zijn besmeer je deze met de muntpesto. Vervolgens verdeel je de buffelmozzarella, perzik, blauwe bessen, rucola en resterende pompoenpitten eroverheen en zijn de pita met kaas en fruit klaar om te serveren.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pita met kaas en fruit

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: blauwe bessen, fruit, mozzarella, munt, muntpesto, Nanda Appelman, perzik, Pita, pitabroodjes, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Cheesecake Brownies (video)
Volgend bericht: Top 10 Beste vega(n) restaurants »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilse

    24 september 2019 om 1:52 pm

    Dit recept vind ik er erg lekker uitzien. Het is een keer iets anders dan normaal.

    Beantwoorden
  2. Inge

    29 juni 2020 om 6:54 pm

    Ik dacht, nou laat ik het eens proberen. Toen ik het aan het maken was twijfelde ik of het wel lekker zou zijn maar ja, het was erg lekker en verrassend! Echt eens iets anders. Ik ga hem toevoegen aan mijn favorieten voor warme zomerse avonden!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 juni 2020 om 7:56 pm

      Dank je wel voor je bericht Inge. Vind ik heel leuk om te horen namelijk!

      Beantwoorden
  3. Nikki

    7 april 2022 om 9:27 am

    Oeh, ik kwam hier via Pinterest en het ziet er heerlijk uit! Als het straks weer perzikentijd is, ga ik dit zeker proberen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in