• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zoete risotto met ananas en bakbanaan

Zoete risotto met ananas en bakbanaan

23 april 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Dit Meatless Monday recept is een nieuwe twist op de good old risotto. Ik heb namelijk een soort zoete risotto met ananas en bakbanaan Betty’s Kitchen gemaakt: met geitenkaas, zoete bakbananen en ananas. En hoe kun je die beter serveren dan in de uitgeholde ananas zelf?

Zoete risotto met ananas maken

Risotto is een van mijn favoriete comfortfood gerechten. Je kunt er zoveel kanten mee op en alle kliekjes uit de koelkast kun je erin kwijt. Ik maak alleen altijd hartige risotto’s en was benieuwd of een variant met fruit niet ook lekker zou zijn. En jawel hoor, ook de zoete risotto met ananas en bakbanaan heeft mijn hart gestolen. Heerlijk om alvast in tropische sferen te komen met dit weertje.

recept zoete Risotto met ananas en bakbanaan Betty's Kitchen

How To Risotto maken

In onderstaande recept omschrijving voor zoete risotto met ananas staat kort uitgelegd hoe je risotto maakt (voor als je het al vaker hebt gedaan). Een meer gedetailleerde uitleg vind je hier in de tutorial risotto maken.

Toch liever een hartige risotto? Hier bij Betty’s Kitchen zijn we er dol op, dus alternatieven genoeg. Zie hier bijvoorbeeld de risotto met saffraan en spinazie of hier het recept voor champignonrisotto uit de oven.

Print

Zoete risotto met ananas en bakbanaan

recept zoete Risotto met ananas en bakbanaan Betty's Kitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram risottorijst
  • 1 hele ananas
  • 1 rijpe bakbanaan (lees: met zwarte schil)
  • Een halve spitskool
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 blokje tuinkruiden-, uien- of groentenbouillon
  • 1 tl. peterselie
  • 50 gram hazelnoten
  • 3 el. yoghurt
  • 3 el. smeerbare geitenkaas
  • 5 el. kokosolie
  • Snuf zout

Instructions

  1. Breng 750 ml. water aan de kook en los hier de bouillonblokjes in op.
  2. Versnipper de ui en snij of pers de knoflook fijn. Snij de spitskool alvast in dunne reepjes en was de kool in een vergiet.
  3. Verwarm 2 el. kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak totdat deze glazig wordt. Voeg dan de knoflook en risottorijst toe. Schep alles kort door elkaar totdat na enkele minuten de olie een beetje in de rijst is getrokken. Voeg dan een scheut van de warme bouillon toe. Laat het zachtjes inkoken totdat je een S kunt maken in de rijst en deze erin blijft staan. Dan voeg je opnieuw een scheut bouillon toe.
  4. Dit herhaal je totdat alle bouillon op is. De laatste ronde dat je bouillon toevoegt, schep je ook de spitskool door de risotto. 
  5. Ondertussen kraak je de hazelnoten en vermaal je de noten wat fijner. Rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur. Hou goed in de gaten dat de noten niet aanbranden. Schud de hazelnoten eventueel nog in een vergiet om de losse schilfertjes eruit te zeven.
  6. Halveer de ananas en snij het vruchtvlees eruit. Snij dit in stukjes. Als je de risotto niet in de ananas serveert kun je ook een pers gebruiken of de schil er vanaf de zijkanten vanaf snijden. Schil ook de bakbanaan en snij hem in schuine plakken en bestrooi met een snufje zout.
  7. Verwarm de resterende kokosolie in een koekenpan en bak de bakbananen aan beide kanten totdat ze lichtbruin kleuren. Verwarm vervolgens de ananas mee. 
  8. In een aparte kom roer je de yoghurt door de geitenkaas en peterselie. En dan alles samenvoegen!
  9. Serveer de zoete risotto met de yoghurt-kaas erdoorheen geroerd en de bakbananen, ananas en hazelnootjes eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zoete Risotto met ananas en bakbanaan Betty's Kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: ananas, comfortfood, geitenkaas, hazelnoten, Nanda Appelman, rijst, risotto, spitskool, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Streetfood Club in Utrecht
Volgend bericht: Laura’s Voedingsschema – 10 maanden »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in