• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Pimientos de padrón

Pimientos de padrón

27 mei 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Deze – vaak zwart geblakerde – padrón pepers mogen niet ontbreken tijdens een borrel in oa. The StreetFood Club. Maar pimientos de padrón zijn een verrukkelijk snack en maak je heel makkelijk ook thuis klaar!

Gebakken Pimientos de padrón snack

Dit is een overheerlijke Spaanse snack of voorgerechtje tijdens zomerse avonden. Maak je geen zorgen want deze pepertjes zijn niet heet of zo, ze hebben zelfs wat meer weg van kleine snack paprika’s uit eigen tuin. Maar de padrón pepers zijn ideaal om te wokken op het fornuis, maar je kunt ook een vuurvaste pan op de barbecue gebruiken. Alleen nog een beetje salt flakes er overheen strooien en ik durf te wedden dat je er moeilijk van af zult kunnen blijven! Voor het maken van dit recept hoef je niet eens naar een speciale winkel, want de pimientos de padrón pepers liggen gewoon in het verse groente schap bij de grote supermarkten.

Men zegt dat 1 op de 1000 Pimientos de padrón pepers toch nog pittig is! Ik heb er inmiddels heel wat wat gegeten in mijn leven en het is mij slechts 1x voorgekomen. Foutje van de natuur 🙂

recept voor Pimientos de padrón met zeezout uit de oven of barbecue

Nog meer lekkere groente snacks

Vind jij deze Pimientos de padrón een geweldige snack? Wij hebben nog veel meer lekkere gezonde groente snacks om uit te kiezen! Zoals deze kruidige geroosterde kikkererwten uit de oven. Ook lekker: zelf bietenchips met feta dip maken! Heb je de barbecue aan staan? Maak dan bijvoorbeeld deze jalapeÑo poppers als snack vooraf. Deze gegrilde spaanse padrón pepertjes zullen het overigens ook uitstekend doen op een tapas plank! Geniet en snoep er heerlijk van!


Print

Recept: Pimientos de padrón

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een overheerlijke Spaanse snack of voorgerechtje tijdens zomerse avonden. De padrón pepers zijn ideaal om te wokken op het fornuis en bestrooi met salt flakes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 min.
  • Cook Time: 8 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: snack
  • Method: bakken
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 350 gram Pimientos de padrón pepers
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • Maldon salt flakes

Extra: 

  • wok pan

Instructions

  1. Spoel de padron pepers af onder de kraan en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  2. Verhit een wok op hoog vuur voor gedurende 1 – 2 minuten. Giet daarna de olie in de wok en laat ook goed heet worden.
  3. Voeg de padron pepers toe en bak op hoog vuur ca. 5 – 7 minuten of tot de pepers zwart beginnen te blakeren. Schep af en toe om met een metalen spatel.
  4. Schep de pimientos de padrón de uit de pan op een bordje en bestrooi direct met de salt flakes. Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor Pimientos de padrón met zeezout uit de oven of barbecue

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je pimientos de padrón wilt gaan maken!

recept voor Pimientos de padrón met zeezout uit de oven of barbecue

Category: Bijgerechten, Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: BBQ Recepten, Glutenvrij, Pimientos de padron, Spaanse keuken, spaanse peper, tapas, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige granola met noten en pitten
Volgend bericht: Appeltaart tosti »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nick

    12 september 2022 om 12:10 pm

    ik heb ze gemaakt. Ik had zaad meegenomen uit Fuenteventura.
    prachtige planten vol pepers. ik heb ze gebakken en met een teentje knoflook. wauw….zoooo lekker.
    er zaten wel wat hete pepers bij, maar dat mocht de pret niet drukken

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 september 2022 om 4:21 pm

      Super leuk om te horen Nick, bedankt voor je reactie.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee