Tijdens zomerse dagen kan het voorkomen dat je het liefst niet te lang in de keuken wilt staan. En met deze warme temperaturen heeft onze trek er dikwijls ook onder te lijden. Deze pikante paprikasoep bied dan uitkomst!
Je zet hem in een handomdraai in elkaar en hij zit boordevol vitamientjes en vezels. En hij is ook nog eens erg lekker! Tevens helpt deze soep je afkoelen tijdens warme dagen. Door de warmte en de pikante smaak, gaat je lichaam in de eerste instantie meer zweten. Maar zeten is goed, want daar koel je vanaf. Check hier nog veel meer lekkere zomerse soep recepten van de site!
Pikante paprikasoep trio
Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik koop dikwijls zo’n triopakket met paprikas en dan blijft er altijd wel weer een of twee van over. Tja soms moet ik ook even aan de portomonee denken, maar elke avond van de week paprika’s eten doe ik dan ook weer niet. Voor deze pikante paprikasoep gebuik ik maar liefst 3 hele paprika.s Het liefst een gele en rode, maar je kunt uiteraard ook groene of oranje paprika’s gebruiken. En je zult merken dat als je dit wisselt, je soep ook steeds anders gaat proeven! Wist je trouwens dat paprika’s boordevol vitamine C zitten. Zelfs nog wel meer als een sinaasappel. Dus met name de maanden met een ‘R’ erin, kun je dit soepje gerust als extra gangetje op tafel zetten.
Recept: Pikante Paprikasoep
Deze zomerse pikante paprikasoep is er eentje om je smaakpapillen mee te verwennen! Een vegan gebonden soep met courgette, paprika, en lima bonen!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Soepen
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 1 sjalot,
- 2 rode paprika’s,
- 1 gele paprika,
- 1 rode peper,
- 1 courgette,
- 1.25 liter groente bouillon,
- 1 klein blik Lima bonen (of andere witte bonen),
- eventueel 1 eetlepel Ajvar,
- peper & zout,
- olijfolie,
- verse basilicum.
Instructions
- Pel en snipper het sjalot. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten (Check dit handige filmpje: How-To paprika snijden) en snijd in blokjes. Was de rode peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd vervolgens in ringen. Was de courgette en verwijder het stronkje. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot gedurende 1 minuut, op middelhoog vuur. Voeg de paprika en rode peper toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de courgette toe en bak rondom aan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, gedurende 10 minuten.
- Spoel ondertussen het blik Lima bonen af en laat uitgieten. Voeg de bonen toe aan de soep en laat 1 minuut meekoken. Pureer vervolgens de pikante paprikasoep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
- Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Serveer de pikante paprikasoep direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Youri
Het recept is niet meer zichtbaar
Betina Oostveen
Bedankt voor het doorgeven Youri! Inmiddels is het probleem verholpen en kun je het recept weer printen!