Print

Recept: Pikante Paprikasoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomerse pikante paprikasoep is er eentje om je smaakpapillen mee te verwennen! Een vegan gebonden soep met courgette, paprika, en lima bonen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 sjalot,
  • 2 rode paprika’s,
  • 1 gele paprika,
  • 1 rode peper,
  • 1 courgette,
  • 1.25 liter groente bouillon,
  • 1 klein blik Lima bonen (of andere witte bonen),
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • verse basilicum.

Instructions

  1. Pel en snipper het sjalot. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten (Check dit handige filmpje: How-To paprika snijden) en snijd in blokjes. Was de rode peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd vervolgens in ringen. Was de courgette en verwijder het stronkje. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot gedurende 1 minuut, op middelhoog vuur. Voeg de paprika en rode peper toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de courgette toe en bak rondom aan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, gedurende 10 minuten.
  3. Spoel ondertussen het blik Lima bonen af en laat uitgieten. Voeg de bonen toe aan de soep en laat 1 minuut meekoken. Pureer vervolgens de pikante paprikasoep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
  4. Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Serveer de pikante paprikasoep direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty