Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.
Pasta met worst en olijven
Zowieso ben ik zomers ineens grote liefhebber van olijven. Lekker wegprikken tijdens de borrel, op een toastje met een plakje vleeswaren of lekker door deze pasta met worst. Met name de donkerpaarse kalamata olijven hebben zo’n heerlijke uitgesproken smaak en zijn en echte smaakmaker in dit recept. In plaats van standaard gehakt, gebruik ik deze keer stukjes (Italiaanse) braadworstjes. Deze zijn vaak al heerlijk gekruid en bevatten vaak wat meer vet, dat echt een heerlijke saus maakt voor door de pasta! Je kunt er uiteraard zelf voor kiezen om varkens-, lams- of runderworstjes te gebruiken.
Nog meer pasta recepten
En als je geen genoegen kunt krijgen van overheerlijk pasta recepten, probeer dan zeker eens onze Spaghetti Carbonara met spek en ei, Pasta al Tartufo met spinazie en truffelsalsa, of Tagliatelle met blauwe kaas en pancetta.
PrintRecept: Pasta met worst en courgette
Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 250 gram fusilli pasta
- 400 gram Italiaanse (varkens) braadworsten
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 courgette
- 1 (runder)bouillonblokje
- 300 ml water
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- handje zwarte olijven, zonder pit
- geraspte parmezaanse kaas
- peper & zout
- olijfolie, voor het bakken
Extra:
- Medium kookpan,
- hapjespan of braadpan met deksel,
- vergiet.
Instructions
- Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg evt. een snufje zout toe aan het kookwater.
- Snijd de braadworsten overlangs door, verwijder het vel en snijd de worst in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Laat de schil er gerust aan zitten.
- Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de worst rondom gaar. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze glazig. Voeg de courgette , tijm en oregano toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje hier overheen en voeg het water toe. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel gaar stoven gedurende 10 minuten. Breng het geheel op smaak met zout & peper.
- Zodra de pasta klaar is giet je de pan af, spoel de pasta goed koud na en zet apart. Laat het worst/groente mengsel een beetje inkoken en voeg hier vervolgens de afgegoten pasta aan toe. Roer goed door zodat alle pasta met worst, courgette en saus bedekt is. Tot slot hak je de kalamata olijven grof en roer deze ook mee in de pan.
- Serveer deze pasta met worst en courgette in diepe borden, strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en serveer uiteraard direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie