Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd! De Italiaanse keuken is en blijft een van mijn favoriete keukens. Dat komt simpelweg omdat je met een korte bereiding en slechts een paar ingredienten al een heerlijke maaltijd op tafel kunt toveren. Dit recept voor pasta met truffelsalsa, ook wel salsa tartufata genoemd, is hier het levende bewijs van.
Wat is Salsa Tartufata?
Momenteel bevind deze foodie zich in het prachtige Toscane en zijn wij vanmiddag zelfs op truffeljacht gegaan! Een truffel is een zwam die onder de grond groeit op de wortels van diverse boomsoorten. Het is een product dat niet rijkelijk verkrijgbaar is en wordt daarom ook gezien als delicatesse. De prijzen voor truffels kunnen dan ook oplopen van een paar tientjes tot honderden euro’s voor minder goed verkrijgbare soorten. Maar voor de liefhebber is truffel een ware smaakmaker voor o.a. pasta gerechten. Het voegt meer pit en smaak toe en je hebt er slechts al een beetje van benodigd.
Bij diverse delicatessen winkels kun je dan ook vaak potjes met Salsa Tartufata vinden. Dit is een soort tappenade gemaakt met truffel, maar ook champignons en olijven. En een potjes met slechts 5% truffel is al een heerlijke smaakmaker voor in dit recept voor pasta met truffelsalsa. En door de gemengde samenstelling kun je toch voor een zeer vriendelijk prijsje een product met truffels in huis halen.
Ik wilde een vegetarisch pasta recept maken met de truffelsalsa en combineerde deze met nog meer champignons en spinzie. Zo krijg dit gerecht een lekkere nootachtige smaak en is het ook ideaal om straks in het najaar nog op tafel te zetten. Voor de liefhebber kun je er zelfs nog wat gebakken spekreepjes aan toevoegen. Dat geeft ook meteen een zoutige en krokante bite. Net wat jij lekker vindt.
Recept: Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)
Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd!
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: pasta
- Cuisine: italiaanse keuken
- Diet: Vegetarian
Ingredients
- 200 gram (verse) linguine pasta
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 300 gram verse spinazieblad
- 1 eetlepel truffel salsa (Salsa Tartufata)
- 2 eetlepels kookroom of sojaroom
- peper & zout
- olijfolie
- verse oregano, ter garnering
Instructions
- Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in partjes.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta. Voeg eventueel een beetje zout toe en kook de linguine pasta volgens de verpakking gaar. Let op! Verse pasta hoeft slechts een paar minuten te koken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuten glazig. Voeg de champigons toe en bak rondom aan gedurende 2-3 minuten. Voeg tot slot de spinazie toe en laat deze, al roerende, slinken.
- Roer de truffelsalsa door de groente en giet hier de kookroom bij. Breng zachtjes aan de kook en zet het vuur uit.
- Giet de pasta af en schep direct door het groente-tartufata mengsel. Roer goed door en breng op smaak met peper & zout. Serveer de pasta met truffelsalsa in een kom, garneer eventueel met wat (gehakte) verse oregano en serveer direct.
Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Notes
Ook lekker om vlak voor het serveren te bestrooien met pijnboompitten!
Geef een reactie