Print

Recept: Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Cuisine: Italiaans

Ingredients

Scale
  • 200 gram (verse) linguine pasta*,
  • 1 grote ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 100 gram champignons,
  • 300 gram verse spinazieblad,
  • 1 eetlepel truffelsalsa (bijvoorbeeld deze Salsa Tartufata)
  • 2 eetlepels kookroom of soyaroom *.
  • peper & zout,
  • olijfolie.
  • verse oregano, ter garnering

(*TIP: vervang de gewone pasta door bijvoorbeeld quinoa pasta en gebruik sojaroom om dit recept Voedselzandloper proof & glutenvrij te maken.) 

Instructions

 

  1. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in partjes.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta. Voeg eventueel een beetje zout toe en kook de linguine pasta volgens de verpakking gaar. Let op! Verse pasta hoeft slechts een paar minuten te koken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuten glazig. Voeg de champigons toe en bak rondom aan gedurende 2-3 minuten. Voeg tot slot de spinazie toe en laat deze, al roerende, slinken.
  4. Roer de truffelsalsa door de groente en giet hier de kookroom bij. Breng zachtjes aan de kook en zet het vuur uit.
  5. Giet de pasta af en schep direct door het groente-tartufata mengsel. Roer goed door en breng op smaak met peper & zout. Serveer de pasta met truffelsalsa in een kom, garneer eventueel met wat (gehakte) verse oregano en serveer direct. 

Buon Appetito!

Groetjes, Betty