• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met drie kazen en salie

Pasta met drie kazen en salie

21 mei 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Kaasliefhebbers opgelet! Dit is een super simpele en snelle (!) pasta met drie kazen. Het recept is afkomstig uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek. En zoals de naam het al zegt: dit is een lekker makkelijk recept. Om dit geweldige bordje comfortfood te maken, hoef je slecht 3 hele simpele stappen te volgen en je zet een heerlijk pastagerecht op tafel! Ideaal voor op de doordeweekse avond.

Donna Hay’s Pasta met drie kazen

De Australische Donna Hay is wereldwijd bekend van haar kookprogramma’s en kookboeken. Haar stijl kenmerkt zich veelal door heerlijke gerechten die je snel, makkelijk en eenvoudig maakt. En natuurlijk met slechts een paar heerlijke en pure gerechten. Zo hoef je maar minimale tijd in de keuken door te brengen, maar wel met maximale smaak. En haar recept voor pasta met drie kazen en salie, in het Italiaans: Pasta con tre fromaggi,  is juist dat. De gebakken salieblaadjes geven deze pasta met drie kazen een geweldige smaaksensatie.  En als je hier hooguit een (rucola) salade bij serveert, dan heb je een heerlijke, vullende, pasta maaltijd.

Pasta met drie kazen (Pasta con tre fromaggi)

Nog meer recepten met lekker veel kaas!

Kun jij geen genoegen krijgen van kaas? Of smaakt dit recept voor pasta met drie kazen jou naar meer? Dan heb ik uiteraard nog veel meer recepten met lekker veel kaas voor je in petto! Maak bijvoorbeeld eens deze prei stamppot met drie kazen en mosterd jus. Daarnaast heb ik ook een heerlijk recept voor een Italiaanse kaastaart voor je. Verder staat er ook een heerlijke vierkazen quiche met Port op de site. En wist je dat kaas het ook uitstekend doet in zoet gebak?? (nee dan heb ik het niet alleen over een cheesecake!)


Print

Recept: Pasta met drie kazen en salie

pasta met drie kazen en salie recept betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kaasliefhebbers opgelet! Dit is een super simpele en snelle (!) pasta met drie kazen. Het recept is afkomstig uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek. En zoals de naam het al zegt: dit is een lekker makkelijk recept.

  • Author: uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram rigatoni of fettuccine pasta
  • 20 gram boter
  • 2 tl. olijfolie
  • 1 el. salieblaadjes
  • 150 gram ricotta
  • 25 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 100 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • fijn geraspte schil van ½ citroen.

Instructions

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan met ruimkokend water en een snuf zout. (check de verpakking voor de juiste kooktijd). Giet de pasta na het koken af, en houdt warm in de pan.
  2. Verwarm in de tussentijd de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de boter en olijfolie toe, en zodra deze gesmolten is de salieblaadjes. Bak de blaadjes 3 minuten aan elke kant, of tot deze krokant zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Schep de ricotta, Parmezaanse kaas en blauwader kaas door de pasta. Verdeel de pasta met drie kazen over twee borden en maak af met de salieblaadjes en overgiet met 1-2 eetlepels van de salieboter. Breng op smaak met zout en peper en eventueel de geraspte citroenschilletjes.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pasta met drie kazen (Pasta con tre fromaggi)

Category: Pasta Recepten Tags: blauwe kaas, citroen, Donna Hay, fettuccine, gorgonzola, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, Parmezaanse kaas, ricotta, rigatoni, roomboter, salie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een Dilmah Exceptional Tea pakket
Volgend bericht: Neighbourhood Food Market in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Leo

    27 juli 2020 om 5:34 pm

    Super simpel en lekker

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee